LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Internacionalizacija Sveučilišta u Zagrebu

Veterinarski fakultet predstavio novih 17 poslijediplomskih specijalističkih programa na engleskom

– U Hrvatskoj se mali broj studija izvodi na stranim jezicima što je ključan preduvjet za daljnju internacionalizaciju sustava visokog obrazovanja kao i za unapređenje kvalitete visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju. – ističe voditelj projekta prof. dr. sc. Dean Konjević.

– U Hrvatskoj se mali broj studija izvodi na stranim jezicima što je ključan preduvjet za daljnju internacionalizaciju sustava visokog obrazovanja kao i za unapređenje kvalitete visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju. – ističe voditelj projekta prof. dr. sc. Dean Konjević.

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavio je 17 programa poslijediplomskih specijalističkih studija na engleskom jeziku, namijenjenih cjelokupnoj europskoj, ali i svjetskoj veterinarskoj struci. Kreirani su u okviru projekta koji je u cijelosti financirala Europska unija s 1,7 milijuna kuna, a koji je proveden u suradnji s Hrvatskom veterinarskom komorom.

– Provedbom projekta izrađeno je 17 programa specijalističkih studija koji su orijentirani ili na disciplinu – npr. kirurgija, hitna veterinarska medicina, epidemiologija, biosigurnost – ili na specifične vrste, kao što su upravljanje zdravljem svinja, goveda, pčela, upravljanje zdravljem stada i sl. Polaznici imaju izbor pohađati cjeloviti magisterij, ali i samo jedan dio studija s ciljem stjecanja poslijediplomskog uvjerenja ili diplome. 4 studija prijavljena su za akreditaciju na europskom nivou (VETCEE). – navode s Veterinarskog fakulteta.

Voditelj projekta prof. dr. sc. Dean Konjević ističe: 

– U Hrvatskoj se mali broj studija izvodi na stranim jezicima što je ključan preduvjet za daljnju internacionalizaciju sustava visokoga obrazovanja kao i za unapređenje kvalitete visokoga obrazovanja kroz internacionalizaciju. Internacionalizacijom se ostvaruje daljnja popularizacija našega Fakulteta, Sveučilišta, visokog obrazovanja i domovine u svijetu, što neupitno vodi prema privlačenju stranih studenata i znanstvenika, daljnjem unaprjeđenju našeg obrazovanja i znanosti, umrežavanju nastavnog osoblja i studenata i razmjeni spoznaja i ideja, a da ne govorimo o uključivanju u zajednička istraživanja i zajedničke studije.

Kroz projekt su, između ostalog, kupljeni životinjski modeli neophodni za uspostavu Clinical Skills Laba, kao novog standarda u europskom obrazovanju.

– Na njima studenti mogu usavršavati razne zahvate bez stresa, a prije rada na pacijentima. Osim toga, nastavnicima su osigurani tečajevi engleskog jezika i radionice za podizanje nastavničkih kompetencija, a financiran je i dolazak vanjskih vrhunskih stručnjaka koji su sudjelovali u izradi pojedinih kurikuluma. – dodaju s Fakulteta.

FOTO: VETERINARSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU