LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pjevačka audicija

Veselo i raspjevano na prvoj audiciji za zbor Ivan Goran Kovačić na FER-u, u utorak druga prilika

Najpoznatiji amaterski hrvatski zbor prima nove članove, a velika godišnja audicija održava se, kao i svake godine, u dvama terminima.

Najpoznatiji amaterski hrvatski zbor prima nove članove, a velika godišnja audicija održava se, kao i svake godine, u dvama terminima.

Uzbuđenje, pozitivna trema i puno pjesme i smijeha ispunili su u subotu predvečer dvoranu B4 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje se održala prva od dvije ovogodišnje audicije za Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

– Pozitivna trema, samo trebaš otpjevati ono što voliš, ljudi su bili ljubazni i nadam se suradnji. Za nove imam poruku da se opuste! Bilo je odlično opušteno, nije bilo stresno, ni strašno. – neki su od dojmova kandidata, koje možete pogledati i u videu na poveznici.

Podsjetimo, najpoznatiji amaterski hrvatski zbor prima nove članove, a velika godišnja audicija održava se, kao i svake godine, u dvama terminima. Prva audicija održana je u subotu, a druga je planirana za utorak, 26. listopada, u 20 sati također u prostorijama FER-a – dvorana B4, Unska 3, Zagreb.

Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata; dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nisu potrebni niti glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo jer se u zbor IGK i potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću. Audicije se održavaju u skladu s epidemiološkim mjerama, uz obvezno predočenje valjane COVID-potvrde ili negativnog testa na COVID-19.

– Nije važno jesi li učenik, student, profesor, liječnik, odvjetnik, inženjer, arhitekt, prodavač, glazbenik. Upoznaj nove ljude, nakloni se pljesku publike, putuj s velikom ekipom i doživi svjetla pozornice. – poručuju iz IGK-a predvođeni maestrom Lukom Vukšićem te pozivaju na drugu audiciju u utorak na FER-u.

FOTO: AKADEMSKI ZBOR „IVAN GORAN KOVAČIĆ“