LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zajednica studentskih centara Republike Hrvatske

Veliki planovi šibenskog gradonačelnika: veleučilište će postati sveučilište

Gradonačelnik Burić ističe kako je Šibenik razvio sustav visokog obrazovanja u proteklih desetak godina, a imaju i velike planove za budućnost.

Gradonačelnik Burić ističe kako je Šibenik razvio sustav visokog obrazovanja u proteklih desetak godina, a imaju i velike planove za budućnost.

Krajem prošlog tjedna održan je sastanak Zajednice studentskih centara Republike Hrvatske u šibenskom Studentskom domu Palacin, izvještava Šibenski portal.
 

Upgrade šibenskog veleučilišta


Među ostalima, sastanku je nazočio i šibenski gradonačelnik Željko Burić. Posebno je istaknuo kako je Šibenik sa sustavom visokog obrazovanja krenuo prije deset godina, otkada se u gradu razvio studentski život za što je najviše zaslužan i Studentski centar Šibenik.
 

„Visoko obrazovanje je jedan od smjerova razvoja grada Šibenika, uz gospodarstvo i turizam, ako uopće turizam možemo izdvojiti iz gospodarstva. Grad Šibenik materijalno i organizacijski pomaže i Studentski centar i Veleučilište u Šibeniku s jasnom namjerom da ono jednog dana postane sveučilište.” – rekao je gradonačelnik Burić, prenosi Šibenski portal.


Osim gradonačelnika, sudionike sastanka pozdravili su i ravnateljica Studentskog centra Nikolina Čvorak Šego te dekan šibenskog veleučilišta Ljubo Runjić.

Zajednica studentskih centara se redovito sastaje kako bi svi studentski centri u Hrvatskoj zajedno raspravljali o temama, kao što su organizacija studentske prehrane, smještaj studenata, posredovanje u zapošljavanju studenata, ali i zadovoljavanje kulturnih i sportskih potreba studenata te pronašli najbolja moguća rješenja.

FOTO: FOTO: VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU