LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
nezakonitost na fakultetu

Velika policijska akcija: uhićenja na Geodetskom fakultetu

Slučaj navodno obuhvaća tridesetak osoba, među kojima su se našla i ranije istraživana imena.

Slučaj navodno obuhvaća tridesetak osoba, među kojima su se našla i ranije istraživana imena.

Policija je po nalogu hrvatskog Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u srijedu 8. studenog 2023. ujutro uhitila više osoba zbog sumnje zlouporabe na Geodetskom fakultetu u Zagrebu, otkriva Hina.

Prema neslužbenim informacijama slučaj obuhvaća tridesetak osoba, a europsko tužiteljstvo i policija još nisu komentirali slučaj.

Kako ćemo rješavati aktualne okolišne izazove? Doznat ćemo na ICERS konferenciji!


 

Privedeni bivši dekan i profesor


NEZAKONITE DIPLOME Policija provjerava sveučilišta u susjedstvu


Također neslužbeno, doznaje se da se među privedenim osobama spominju bivši dekan Almin Đapo i profesor Boško Pribičević, a ukupna šteta navodno se procjenjuje na otprilike dva milijuna eura.

Europsko tužiteljstvo istražuje nabavke u kojima se sumnja da su sredstva završila u rukama fakultetskih djelatnika, te također istražuje veliki broj krivotvorenih putnih naloga. Osim toga, istražuje se i kupnja kontroverzne jahte koja je financirana sredstvima iz EU, izvještava Jutarnji list.

Dekan Geodezije umjesto snimanja štete od potresa tim novcem odveo obitelj u resort


 


Geodetski fakultet postao je predmet interesa europskog tužiteljstva već krajem lipnja 2023. godine. Tada su pokrenute „hitne dokazne radnje" zbog sumnje u subvencijsku prijevaru i koruptivne aktivnosti, a tadašnja istraga je također obuhvaćala Boška Pribičevića i Almina Đapu.
IZVOR: HINA.HR
FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA