LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno natjecanje

Velik uspjeh riječkih studentica ekonomije: visoko drugo mjesto na međunarodnom LUMEN BUSINESSU

Studentice riječkog Ekonomskog fakulteta Karla Vizinger, Katarina Kombura i Marija Vidović osvojile su drugo mjesto na prestižnome natjecanju LUMEN BUSINESS 2020.

Studentice riječkog Ekonomskog fakulteta Karla Vizinger, Katarina Kombura i Marija Vidović osvojile su drugo mjesto na prestižnome natjecanju LUMEN BUSINESS 2020.

Međunarodno edukativno natjecanje LUMEN BUSINESS iz godine u godinu otvoreno je za studente preddiplomskih i diplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova, i to ne samo u Republici Hrvatskoj već i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji. Ove godine poseban uspjeh ostvarile su studentice Ekonomskog fakulteta u Rijeci osvojivši visoko drugo mjesto.

Riječ je timu koji čine Karla Vizinger, Katarina Kombura i Marija Vidović. One su se od ukupno 39 prijavljenih timova plasirale u finale među deset najboljih timova te naposljetku osvojile zasluženo drugo mjesto. Nedugo zatim studentice su preuzele i svoje virtualne diplome.


Više o konceptu natjecanja i pripremama rekla je Karla Vizinger za Fiuman.hr:

– Kategorija poslovnog slučaja je bio marketing, a zadao ga je L’Oréal Adria d. o. o. Naš zadatak je bio osmisliti Omni-channel marketinšku strategiju za Acne kampanju: SpotScan aplikaciju i Effaclar Duo(+) kremu za brand La Roche-Posay. Prijava se dogodila spontano. Kada sam vidjela mogućnost prijave na Lumen Business, bio je to zadnji dan prijave i sat vremena do završetka prijava. Odmah sam javila Mariji i Katarini i rekla da je ovo prilika koja se ne propušta. Bilo je mnogo emocija u zraku, sekunde su otkucavale, a mozak poručio da ako nećemo mi po nagrade, ima tko hoće. Bilo je naporno, ali je vrijedilo svake sekunde u proteklih nekoliko mjeseci. Prezentacije su morale biti na engleskom jeziku, maksimalno izlaganje od 15 minuta, a Word nam je imao preko 110 stranica. Prvo što smo pomislile je kako da taj silni Word stavimo u 15 minuta i tu smo se sjetile jednog profesora koji nam je uvijek govorio da se u par minutica sve može reći. Tu su pripreme stvarno bile ogromne (da ne govorim o satima koje smo provele proučavajući TedTalk, različite konferencije, članke i slično kako bi uspješno obavile prezentaciju). Želimo ovim putem motivirati sve studente da se dogodine prijave na natjecanje i nek pokažu svoju kreativu, znanje i snalažljivost. Nama je trebala u vrijeme ove pandemije svakako.

Velik je ovo uspjeh za ove talentirane studentice koje su dokazale da se rad i trud itekako isplate, ali i za riječki Ekonomski fakultet.

FOTO: EKONOMSKI FAKULTET RIJEKA