LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nazvao ih komunalnim radnicima

Veleučilište u Šibeniku: Studenti stručnih studija ne smiju biti predmetom vrijeđanja i omalovažavanja

Šibensko veleučilište oštro je osudilo ispad predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji je studente nazvao komunalnim radnicima, zbog čega se naknadno ispričao.

Šibensko veleučilište oštro je osudilo ispad predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji je studente nazvao komunalnim radnicima, zbog čega se naknadno ispričao.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nedavno je dao nepromišljenu izjavu zbog koje se morao ispričati studentima stručnih studija, o čemu smo već pisali, no osim studenata, i samo Veleučilište u Šibeniku oštro je osudilo ovaj ispad. Podsjetimo, nazvao ih je komunalnim radnicima zato što je htio uvrijediti ministra pravosuđa i uprave dr. sc. Ivana Malenicu. 

– Nažalost, jučer smo bili svjedoci krajnje neciviliziranog ispada predsjednika Republike Zorana Milanovića prilikom kojeg je, ničim izazvan, izvrijeđao studente Upravnog studija Veleučilišta u Šibeniku nazvavši ih podrugljivo komunalnim radnicima. Na taj način predsjednik je uvrijedio i 50-ak tisuća drugih studenata koji u ovom trenutku studiraju na stručnim studijima u Hrvatskoj. – napisali su s Veleučilišta.

Osim studenata, predsjednik je, kažu s Veleučilišta, uvrijedio i njihovog kolegu Malenicu te ostale predavače na Upravnom studiju, ali i stručnim studijima općenito, s naglaskom na upravno-pravne studije:

– Predsjednik je pri tome uvrijedio i našeg kolegu, predavača na Upravnom studiju, ministra pravosuđa i uprave dr. sc. Ivana Malenicu, kao i sve druge predavače na stručnim studijima, poglavito onim upravno-pravnim. Ne ulazeći u razloge ovakvog predsjednikovog ispada, smatramo da studenti stručnih studija ne smiju biti predmetom vrijeđanja i omalovažavanja te stoga najoštrije osuđujemo predsjednikovu sramotnu izjavu i očekujemo njegovu ispriku studentima Upravnog studija Veleučilišta u Šibeniku, ali i svim drugim studentima stručnih studija u Hrvatskoj.


Vezano: Predsjednik se ispričao studentima koje je nazvao komunalnim radnicima
Podsjećamo, predsjednik je jučer uistinu uputio ispriku studentima navodeći da mu nije bio cilj uvrijediti ih te da smatra da bi i oni sami bolje i kvalitetnije predavali profesoru Malenici nego on njima.
FOTO: FACEBOOK/VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU