LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odjel za informacijske i komunikacijske tehnologije

Veleučilište u Rijeci predstavilo novi odjel, uključuje i studij umjetne inteligencije

Veleučilište je predstavilo nove inicijative i planove s misijom pružanja visokokvalitetnog obrazovanja i pripreme studenata za izazove suvremenog društva i tržišta rada.

Veleučilište je predstavilo nove inicijative i planove s misijom pružanja visokokvalitetnog obrazovanja i pripreme studenata za izazove suvremenog društva i tržišta rada.

Veleučilište u Rijeci održalo je jučer konferenciju za medije, na kojoj su predstavljeni Odjel za informacijske i komunikacijske tehnologije te Poslovni odjel. Na konferenciji su sudjelovali izv. prof. dr. sc. Alen Jakupović, pročelnik Odjela za informacijske i komunikacijske tehnologije, doc. dr. sc. Ozren Rafajac, pročelnik Poslovnog odjela, i doc. dr. sc. Bernard Vukelić, prodekan za međunarodnu suradnju.
 

Novi odjel za informacijske i komunikacijske tehnologije


Izv. prof. dr. sc. Alen Jakupović predstavio je novi Odjel za informacijske i komunikacijske tehnologije, koji je osnovan u svibnju 2024. godine. Odjel nudi prijediplomske i diplomske studijske programe iz područja informatike, pokrivajući širok spektar tema kao što su razvoj softvera, administriranje računalnih sustava, web-dizajn, umjetna inteligencija, sigurnost računalnih sustava, digitalni marketing i poduzetništvo. Nastavni je proces projektno orijentiran, omogućujući studentima stjecanje praktičnih znanja kroz timski rad na projektima.

Konferencija Algebra MBA Poslovne škole i MIT-ja o inovacijama u poduzetništvu


 

Poslovni odjel i studij poduzetništva


Doc. dr. sc. Ozren Rafajac naglasio je uspjehe Poslovnog odjela, koji od svog osnutka, 1998. godine, kontinuirano educira studente u području poduzetništva. Studij poduzetništva priprema studente za dinamičan poslovni svijet, potičući ih na razvoj širokog spektra vještina potrebnih za vođenje vlastitih tvrtki i ostvarivanje uspješnih karijera. Poseban naglasak stavljen je na praktičnu nastavu, mentorsku podršku i interdisciplinarnu suradnju.

Mladi u svijetu poduzetništva – „Biti poduzetnik u Hrvatskoj je izazovno“


 

Međunarodna suradnja i budući planovi


Doc. dr. sc. Bernard Vukelić istaknuo je važnost međunarodne suradnje kroz programe mobilnosti Erasmus+ i CEEPUS, kao i planove za uvođenje studijskih programa na engleskom jeziku i organizaciju združenih studija. Cilj je povećati međunarodnu konkurentnost veleučilišta i pružiti studentima prilike za globalnu karijeru.

Otvoreno osmo izdanje DUMP Days konferencije na splitskom FESB-u


 

Razvoj novih studijskih programa


U planu je razvoj novih studijskih programa, uključujući stručni prijediplomski studij Primijenjene umjetne inteligencije, koji će započeti akademske godine 2025./2026. Taj program će studentima omogućiti stjecanje kompetencija u primjeni AI alata i razvoju softverskih rješenja. Također, diplomski studij Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima će biti revidiran kako bi uključivao sigurnost informacijskih sustava i podatkovnu znanost.
FOTO: CANVA PRO/VERTIGO3D, ILUSTRACIJA