LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
e-Građani

Već sada potpuno online možete dobiti potvrdu o statusu studenta za sljedeću godinu!

Za akademsku godinu 2020/2021. već je preuzeto 1555 potvrda sveukupno od 1. srpnja kada je omogućeno podizanje potvrde za iduću akademsku godinu.

Za akademsku godinu 2020/2021. već je preuzeto 1555 potvrda sveukupno od 1. srpnja kada je omogućeno podizanje potvrde za iduću akademsku godinu.

Ako to već niste znali, sada je pravo vrijeme da saznate – potvrdu o statusu studenta moguće je dobiti putem sustava e-Građani ili izravno na stranici ISSP

Potvrdu za iduću akademsku godinu mogli ste dobiti već od 1. srpnja, iako upisi počinju kasnije, a kako piše Srce, već je izdano 1555 potvrda za sljedeću akademsku godinu, dok je od 1. siječnja ove godine izdano 36 000 potvrda.

Preuzimanje potvrde moguće je tako što se u sustav e-Građani prijavite s Nacionalnim identifikacijskim i autentifikacijskim sustavom (NIAS), minimalne razine sigurnosti 2, što svi studenti mogu napraviti putem elektroničkog identiteta sustava AAI@EduHr.

Nakon zahtjeva na svoje računalo preuzimate potvrdu u PDF-formatu i ona sadrži osnovne matične podatke o studentu, njegovo matično visoko učilište, razinu studija (preddiplomski, diplomski, integrirani studij i sl.), podatke o vrsti studija, odnosno je li stručni ili sveučilišni, kao i akademsku godinu u koju je student upisan. Autentičnost potvrde može se i provjeriti unosom broja zapisa i kontrolnog broja koji se nalazi na e-zapisu o statusu studenta.
FOTO: PIXABAY