LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2024./2025.

Varaždinski SC objavio natječaj za subvencionirano stanovanje – povećavaju se cijene!

Prava na subvencionirano stanovanje mogu ostvariti studenti u redovitom statusu u studentskim domovima Studentskog centra u Varaždinu i studenti u redovitom statusu smješteni kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru. 

Prava na subvencionirano stanovanje mogu ostvariti studenti u redovitom statusu u studentskim domovima Studentskog centra u Varaždinu i studenti u redovitom statusu smješteni kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru. 

Studentski centar u Varaždinu objavio je natječaj za subvencionirano stanovanje za akademsku godinu 2024./2025. Prava na subvencionirano stanovanje mogu ostvariti studenti u redovitom statusu u studentskim domovima Studentskog centra u Varaždinu i studenti u redovitom statusu smješteni kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru

Na natječaj se mogu prijaviti studenti u redovitom statusu visokih učilišta koji studiraju u Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru te kandidati koji upisuju studij u redovitom statusu u navedenim gradovima u jesenskom roku, a koji nemaju zasnovan radni odnos i/ili ne obavljaju samostalnu djelatnost obrta ili drugog slobodnog zanimanja. Na natječaj se ne mogu prijaviti studenti u izvanrednom statusu i studenti kojima je mjesto prebivališta u mjestu studiranja. Studenti se mogu natjecati isključivo za smještaj u domove koji se nalaze u mjestu u kojem studiraju. Izuzetak su studenti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu  Odsjek Čakovec, koji se mogu prijaviti na natječaj za smještaj u studentske domove Studentskog centra u Varaždinu.

 

Kako se prijaviti 


Prvi korak prilikom prijave ispunjavanje je Obrasca A i Izjave o članovima kućanstva, i to online, za što je potrebno prijaviti se svojim elektroničkim identitetom, odnosno AAI korisničkim računom. Brucoši se mogu prijaviti s AAI korisničkim računom iz srednje škole, a studenti koji nemaju AAI korisnički račun, Obrazac A mogu ispuniti na alternativnoj adresi nakon registracije. Nakon ispunjavanja obrasca, potrebno ga je ispisati, potpisati i poslati, zajedno s ostalom dokumentacijom, na adresu Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar u Varaždinu, Kralja Petra Krešimira IV. 42, 42000 Varaždin.

Navodna kandidatkinja za predsjednicu države otvorila pitanje stambenog problema studenata


Studenti se natječu za 811 mjesta u studentskim domovima Studentskog centra u Varaždinu, 37 subvencija za studente smještene kod privatnih stanodavaca u Čakovcu, 30 subvencija za studente smještene kod privatnih stanodavaca u Koprivnici, 8 subvencija za studente smještene kod privatnih stanodavaca u Križevcima i 15 subvencija za studente smještene kod privatnih stanodavaca u Bjelovaru. Dvjesto studenata koji ne ostvare pravo na subvencionirano stanovanje u studentskim domovima Studentskog centra u Varaždinu, odnosno studenti ispod crte s najvećim brojem bodova, ostvarit će pravo na subvenciju za studente smještene kod privatnih stanodavaca, u iznosu 60 eura.

Prijave je moguće poslati do 24. srpnja 2024. godine, a na poveznici možete preuzeti ostalu potrebnu dokumentaciju i tekst natječaja. Također, donesena je i odluka o uplatnim cijenama smještaja za studente od 1. rujna 2024. godine.


Povećavaju se cijene smještaja


Upravno vijeće Sveučilišta u Zagrebu donijelo je odluku o povećanju cijena smještaja u studentskim domovima u Varaždinu. Stoga će od 1. rujna 2024. godine, mjesečne uplatne cijene smještaja za studente po krevetu u subvencioniranom smještaju u domu A iznositi 123 eura za jednokrevetnu sobu, 110 eura za malu jednokrevetnu sobu, 103 eura za dvokrevetnu sobu, 93 eura za dvokrevetnu sobu s krevetom na kat, 85 eura za trokrevetnu sobu, 123 eura za dvokrevetnu sobu s jednim studentom te 103 eura za trokrevetnu sobu s dva studenta.

Povećan broj subvencija za studentski smještaj u Splitu


U domu B cijena za jednokrevetnu sobu iznosi 135 eura, za dvokrevetnu sobu 112 eura, za trokrevetnu sobu 85 eura, za dvokrevetnu sobu s jednim studentom 135 eura te za trokrevetnu sobu s dva studenta 112 eura. Studenti smješteni u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi, a kojima cimer ne useli ili prestane koristiti smještaj, mogu zatražiti da im se ne dodijeli novi cimer i potpisati novi ugovor s navedenim cijenama, pod uvjetom da nema zainteresiranih studenata za smještaj.

Studenti iz socijalnih kategorija ostvaruju pravo na popust te su njihove mjesečne uplatne cijene sljedeće: u domu A cijene su za jednokrevetnu sobu 109 eura, malu jednokrevetnu sobu 99 eura, dvokrevetnu sobu 90 eura, dvokrevetnu sobu s krevetom na kat 82 eura i trokrevetnu sobu 75 eura. U domu B cijene su za jednokrevetnu sobu 120 eura, dvokrevetnu sobu 99 eura i trokrevetnu sobu 75 eura.

Također, upravno vijeće donijelo je odluku o cijenama smještaja za profesore, asistente i novake koje vrijede od 1. rujna 2024. godine. Cijene noćenja s PDV-om sljedeće su: jednokrevetna soba 25,50 eura, jednokrevetna soba s kuhinjom 27,50 eura, dvokrevetna soba 18,50 eura i dvokrevetna soba s kuhinjom 20,35 eura. Za boravak duži od pet dana odobrava se popust. Detaljnije informacije mogu se dobiti radnim danom od 7 do 15 sati na telefon 042 332 911 ili na e-mail dom@scvz.hr.

Splitski SC raspisao natječaj za studentske i učeničke domove te subvenciju privatnog smještaja


Cijene smještaja za posjete članova uže obitelji stanarima doma od 1. rujna do 15. srpnja su: jednokrevetna soba 10,50 eura, dvokrevetna soba 7,50 eura, trokrevetna soba 6,25 eura i dvokrevetna soba s jednim gostom 11,75 eura. O cijenama smještaja za ostale posjete stanarima doma možete se informirati putem e-maila na recepcija@scvz.hr.
IZVOR: STUDENTSKI CENTAR VARAŽDIN
FOTO: STUDENTSKI CENTAR VARAŽDIN, SVEUČILIŠNI KAMPUS