LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NAJBOLJI U COUNTER-STRIKEU

Varaždinci ne samo da dobro uče, već rasturaju i u računalnim igricama!

Na CS2 turniru, koji je bio dio A1 Student eChallenge-a, prošlog se tjedna natjecalo šest sveučilišta i 36 studenata, a pobjednik turnira bio je tim FOI-ja! Odigrano je ukupno 260 rundi i 11 mapa, od kojih su Dust2 i Mirage bile najviše igrane.

Na CS2 turniru, koji je bio dio A1 Student eChallenge-a, prošlog se tjedna natjecalo šest sveučilišta i 36 studenata, a pobjednik turnira bio je tim FOI-ja! Odigrano je ukupno 260 rundi i 11 mapa, od kojih su Dust2 i Mirage bile najviše igrane.

Fakultet organizacije i informatike (FOI) iz Varaždina nedavno je pokazao izvanrednu vještinu i timsku suradnju, osvojivši A1 Student eChallenge turnir u igri Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

Natjecalo se šest sveučilišta i 36 studenata, a za njima su ostali studenti FERIT-a, TVZ-a, UNIPU-a, FER-a i Algebre.
 
    Voditelj eSporta na FOI-ju, Mislav Žnidarec, podijelio je za naš portal detalje o pripremama i iskustvu s turnira.
 

„Pripreme za turnir su bile intenzivne i dobro strukturirane. Redovito smo održavali timske treninge nekoliko puta tjedno, analizirali smo igre drugih timova i radili na našim strategijama. Također smo odvojeno radili na poboljšanju individualnih vještina putem online treninga i igranja na različitim platformama,“ rekao je Žnidarec.
 

 

Ključ uspjeha bila je odlična timska suradnja i komunikacija. Svaki član tima znao je svoju ulogu i zadatke, a međusobno povjerenje omogućilo je FOI-jevcima brze i efikasne odluke tijekom igre. Također, posvećenost i redoviti treninzi pomogli da održe visoku razinu igre, istaknuo je Žnidarec.

 

„Najizazovniji trenutak bio je u polufinalu kada smo se suočili s jednim od najjačih timova na turniru. Izgubili smo prvi krug i morali smo se mentalno vratiti u igru. Uspjeli smo ostati smireni i fokusirani te smo preokrenuli situaciju i pobijedili u preostala dva kruga,“ prisjetio se Žnidarec.


Studenti Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti osvojili srebro na međunarodnom natjecanju u Budimpešti


Suradnja unutar tima bila je izvanredna. Redovita komunikacija i razmjena informacija o protivničkim pozicijama bile su ključne za uspjeh tima.
 

„Organizacija turnira bila je na visokom nivou. Sve je bilo dobro organizirano, od prijava do samog natjecanja. Konkurencija je bila jaka, sudjelovali su timovi iz cijele regije s visokim razinama vještina. To nas je dodatno motiviralo da damo sve od sebe,“ izjavio je Žnidarec.


FOI-jev tim planira nastaviti s treninzima i sudjelovanjem na što više turnira kako bi stekli dodatno iskustvo i nastavili se usavršavati. Također, planiraju se prijaviti na međunarodne turnire kako bi testirali svoje vještine protiv najboljih timova na svijetu.

Nakon uspjeha u Americi, Hrvatska se priprema za 13. Studentski međunarodni simpozij


Svi se zajedno nadaju se da će njihov uspjeh inspirirati druge studente da se bave eSportom i postignu svoje ciljeve.
IZVOR: FAKULTET ORGANIZACIJE I INFORMATIKE
FOTO: CANVA PRO/GETTY IMAGES, FOI