LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Budućnost je digitalna

Vanja Šebek: Smatramo iznimno važnim studente naučiti raditi u stvarnom okruženju

Voditelj novog stručnog kratkog studija internetskog marketinga na Algebri otkriva što studenti mogu očekivati na njegovim predavanjima i kakva znanja će ponijeti sa sobom.

Voditelj novog stručnog kratkog studija internetskog marketinga na Algebri otkriva što studenti mogu očekivati na njegovim predavanjima i kakva znanja će ponijeti sa sobom.

Voditelj studija digitalnog marketinga na Algebri, Vanja Šebek, digitalnim marketingom bavi se već 15 godina, a od toga deset godina u Algebri. Svoja dosadašnja iskustva koja je stekao radom u marketinškim agencijama, kroz edukacije polaznika te zainteresiranih profesionalaca iz čak 27 zemalja svijeta, kao i brojnih kompanija rado dijeli sa studentima na predavanjima.
 

„Studentima su upravo ta iskustva posebno zanimljiva i vjerujem, vrijedna, s obzirom da kroz njih imaju prilike dobiti najkonkretniji i najpotpuniji uvid u realne situacije kakve će ih danas-sutra zateći na tržištu rada“, rekao je.


Program stručnog kratkog studija internetskog marketinga sadrži mnogo praktičnog rada te je praksa uvedena kao obavezni dio ovog dvogodišnjeg programa.

„Smatramo iznimno važnim studente naučiti raditi u stvarnom okruženju te primijeniti teorijska znanja koja dobiju na studijskom programu u situacijama koje nisu umjetno stvorene, već su često i vrlo izazovne. Studijski program podjednako pokriva teorijski i praktični dio u nastavi. Praksa studentima pomaže razvijati specifične vještine rada u raznovrsnim timovima, vođenja, komunikacije te projektne suradnje. Praktični je rad osnova svih stručnih studija, tako da će naši pristupnici vrlo rano imati priliku suočiti se sa zadacima kakvi ih očekuju od prvog dana na poslu“, ističe voditelj studija.


Karijera u internetskom marketingu ima svoje mjesto u budućnosti, ali je to područje razvijeno i u sadašnjosti, a potrebno je u svim sektorima gospodarstva.
 

„Naš stručni kratki studij internetskog marketinga pristupnike će naoružati kvalitetnim znanjima potrebnim za rad u marketinškoj industriji. Studenti će naučiti ovladati osnovama ekonomije, matematike, engleskog jezika i informatike te znanjima iz područja oglašavanja i marketinga na digitalnim kanalima“, ispričao je Vanja Šebek.


Također, ističe kako se svi njihovi studenti zaposle već za vrijeme studiranja, a nemali broj radi već od prve godine studija.
 

„Tome je tako jer se trudimo iz godine u godinu održavati sve Algebrine studijske programe konkurentnima na tržištu. Ni ovaj studijski program u tome nije iznimka. Danas gotovo da ne postoji marketinška agencija koja nema i svoj digitalni odjel, a snažniji iskorak na moderne kanale digitalnog i internetskog oglašavanja sastavni je dio strategija svih malih i velikih tvrtki, neovisno o industriji iz koje dolaze“, objasnio je.


Šebek je istaknuo digitalne vještine novih generacija, kao prednost zbog koje ne moraju pohađati posebne pripreme prije upisa na studij.
 

„S obzirom da govorimo o generacijama koje su 'born digital', ne vjerujem da će imati problema s korištenjem Internet tražilica ili društvenih mreža, kao ni s poznavanjem engleskog jezika, a to su osnovni preduvjeti koje od njih zahtijevamo – ostalo će savladati praćenjem nastave i redovitim dolascima na predavanja“, kaže.


Inovativnost ovog studija leži i u tome što se nalazi na petoj HKO razini, što znači da za upis nije potrebno položiti državnu maturu. 
 

„To znači da ga upisati mogu učenici trogodišnjih strukovnih škola i svi oni koji su polagali državnu maturu, ali je iz nekog razloga nisu prošli. Svjedodžba pristupnika ujedno im je prva stepenica u daljnjem akademskom razvoju, koja potencijalno kasnije otvara put prema magisteriju ili doktoratu, odluče li se polaznici na taj korak“, zaključio je voditelj studija Šebek.

FOTO: ALGEBRA