LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mrežna platforma Noyrem

Uz novu mrežnu stranicu riječkog studenta brzo dođite do svih događaja u svojem gradu

Mrežna stranica Noyrem pomaže vam pronaći informacije o događajima u određenom gradu, a postoji i mogućnost stvaranja svojih događaja kako bi korisnici brže došli do njih.

Mrežna stranica Noyrem pomaže vam pronaći informacije o događajima u određenom gradu, a postoji i mogućnost stvaranja svojih događaja kako bi korisnici brže došli do njih.

Student Informatike na Veleučilištu u Rijeci, Josip Bugarija, pokrenuo je novu mrežnu platformu Noyrem. Platforma omogućuje korisnicima da u nekoliko klikova dođu do informacija o događajima u svom gradu, okolici i drugim mjestima, a mogu napraviti i neki svoj događaj kako bi drugi korisnici bili upoznati s njime.

Događaji se pretražuju po odabranoj lokaciji, tipu događaja i odabranom vremenskom intervalu, a može se odabrati i opcija prikazivanja svih budućih događaja na određenoj lokaciji. Isti se događaji mogu pretražiti po nazivu ispod karte, gdje je prikazana i vremenska prognoza za odabranu lokaciju u narednih tjedan dana. 

Svi korisnici mogu vidjeti događaje, a korisnici koji su prijavljeni pomoću svojih Facebook profila mogu jednostavnim koracima i potpuno besplatno stvarati nove događaje puput koncerata, festivala, sportskih događaja i slično.

Prikaz događaja za grad Split, FOTO: Noyrem

Dva dana nakon objave platformu je posjetilo više od 300 korisnika, a sve zasluge idu Josipu i njegovim pomoćnicima među kojima se ističe njegov prijatelj Mario Novak, osnivač Onetiusa, stranice usmjerene na slobodno obrazovanje. Josip dolazi iz Bibinja, ali studira Informatiku u Rijeci, zbog čega je i došao na ideju o ovom projektu.

– Kad sam tek došao u Rijeku na studij, bio sam izgubljen u novoj okolini, ali uzbuđen jer sam u novom gradu. Za snalaženje u gradu koristio sam Google maps koji me doveo do fakulteta i raznih drugih lokacija. Počeo sam biti zainteresiran za zbivanja koja nisam mogao potražiti na Google karti i tu je počelo moje razmišljanje o izradi aplikacije u kojoj bi se na interaktivnoj karti mogli istražiti događaji. – rekao nam je Josip.

Čitav je projekt bio dovršen nakon godinu dana, a uvjereni smo kako će Noyrem biti od velike pomoći svim studentima, ali i drugima koji žele na jednostavan način vidjeti što se sve događa u njihovu gradu.

FOTO: NOYREM