LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje u vrijeme koronavirusa

Usvaja se praksa online obrana diplomskih radova; FFZG želi uključiti javnost i u ovaj model

Centar za potporu e-učenju osigurao je uvjete za obrane diplomskih i završnih radova na FFZG-u. Fakultet i u ovome modelu želi uključiti javnost u proces.

Centar za potporu e-učenju osigurao je uvjete za obrane diplomskih i završnih radova na FFZG-u. Fakultet i u ovome modelu želi uključiti javnost u proces.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu također usvaja praksu online obrane završnih i diplomskih radova u vrijeme nastave na daljinu zbog koronavirusa Na svojim službenim stranicama navodi da je Centar za potporu e-učenju osigurao potrebne uvjete.

Kako za nastavnike, tako su i za studente objavljene upute kojima je moguće pristupiti na poveznici. Cjelokupni je proces detaljno razrađen, a zanimljivo je da Fakultet i u ovome modelu želi uključiti javnost:

– Budući da naš /Pravilnik o studiranju/ u čl. 57., st.10. definira da je obrana diplomskih radova javna, bilo bi dobro, unutar mogućnosti u ovim izvanrednim okolnostima, da obrani /online/ prisustvuje i javnost. Prilikom oglašavanja obrane treba staviti link na e-kolegij na kojem će biti obrana sa lozinkom za upis na kolegij (lozinka može biti nešto općenito, recimo /diplomski/). Zainteresirani studenti i nastavnici tako mogu pristupiti. Kao i kod fizičkih obrana kandidata treba uputiti studente da pozovu barem jednog kolegu koji će se sigurno odazvati. Pristupiti mogu samo oni koji imaju korisnički račun na Omegi.


Vezano: 


Podsjetimo, na Fakultetu hrvatskih studija prva ovakva obrana održana je u petak, 27. ožujka. Uspješno je preko interneta diplomirao student nastavničkog smjera diplomskog studija povijesti.
FOTO: PIXABAY