LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Uspješno održano natjecanje „Sveučilište inovacija – Mladi istraživači na djelu”

Natjecanje je okupilo je devet finalista koji su imali priliku predstaviti svoje inovativne ideje pred peteročlanim žirijem i publikom.

Natjecanje je okupilo je devet finalista koji su imali priliku predstaviti svoje inovativne ideje pred peteročlanim žirijem i publikom.

U sklopu obilježavanja 50. godišnjice Sveučilišta u Splitu, 7. lipnja u Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta održano je natjecanje pod nazivom Sveučilište inovacija – Mladi istraživači na djelu. To natjecanje okupilo je devet finalista, koji su imali priliku predstaviti svoje inovativne ideje pred peteročlanim žirijem i publikom.

Svi natjecatelji pokazali su visoku razinu stručnosti i kreativnosti u prezentiranju svojih istraživačkih projekata, pokrivajući širok spektar tema, što je istaknulo raznolikost istraživačkog rada na Sveučilištu u Splitu.


Ako studirate u Splitu, prijavite se za financijsku potporu za studijski boravak u nekoj od ovih destinacija u Europi


Nakon zbrajanja glasova žirija, proglašeni su pobjednici natjecanja: prvo mjesto osvojio je Krešimir Ruić (Prirodoslovno-matematički fakultet) s projektom Sustav predviđanja meteotsunamija, drugo mjesto pripalo je Miši Jurčeviću (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje) s projektom Fotonaponski toplinski kolektor s organskim fazno-promjenjivim materijalom, dok je treće mjesto osvojio Arsen Ivanišević (KBC Split) predstavivši projekt BoneSense Smart Drill.

To događanje poslužilo je kao uvod u brojna buduća događanja koja će nastaviti podržavati mlade istraživače u njihovom radu i inovacijama, naglašavaju sa sveučilišta.

ANKETA: Trebaju li sveučilištu još jedne novine, kad plaća već ionako preskupi „Universitas”?






Splitski studenti uživali uz ljetno kino na kampusu



 

IZVOR: SVEUČILIŠTE U SPLITU
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU