LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Od Solina do Sinja

Uskoro se održava noćno hodočašće mladih; kreće od Solina

Hodočasnički je put od prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do svetišta Gospe Sinjske u Sinju, a započet će u subotu, 7. kolovoza.

Hodočasnički je put od prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do svetišta Gospe Sinjske u Sinju, a započet će u subotu, 7. kolovoza.

Uz svetkovinu Velike Gospe Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira, u subotu 7. kolovoza 2021. godine, hodočašće mladih čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Hodočasnički je put od prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do svetišta Gospe Sinjske u Sinju.

 

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, javljaju organizatori, susret će započeti u Solinu u dvorištu bazilike sv. Obitelji u 19:30 gdje će svećenici ispovijedati.

– Molimo svećenike ako su u mogućnosti da dođu na Gospin otok u Solin te budu hodočasnicima na raspolaganju za podjelu sakramenta sv. Ispovijedi – ističu organizatori iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

U 21 sat splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će euharistijsko slavlje u bazilici sv. Obitelji. Na sv. misi pjevat će glazbeni sastav Bapa band, a nakon toga mladi kreću na hodočašće prema svetištu Gospe Sinjske.

– Iako smo prošle godine išli novouređenom stazom, ove 2021. godine zbog epidemioloških razloga i lakše organizacije hodočašća (izbjegavanje gužve na nekim dionicama), ponovno se vraćamo na staru stazu koja ide magistralnom cestom od Solina, preko Klisa i Dicma do Sinja – javljaju iz Ureda za pastoral mladih SMN. 

U nedjelju, 8. kolovoza, u 6 sati, franjevci će dočekati hodočasnike u samostanskom dvorištu Gospe Sinjske gdje će gvardijan fra Ante Čovo predvoditi sv. misu kojom će se završiti ovogodišnji hodočasnički put.

– Molimo hodočasnike da poštuju sve propisane epidemiološke mjere, te da za hodočasnički put ponesu sa sobom ručne svjetiljke, prikladnu obuću i odjeću (po mogućnosti reflektirajuće prsluke) kako bi bili vidljivi na cesti koja će tijekom hodočašća biti otvorena za vozila, te da slijede upute volontera-animatora i prometne policije – poručuju organizatori.

FOTO: UNSPLASH