LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
150 godina modernog sveučilišta

Uskoro počinje Tjedan Sveučilišta u Zagrebu, pridružite se bogatom nizu događanja

Sveučilište u Zagrebu proslavilo je 150. obljetnicu postojanja kao moderno sveučilište. Upravo ovim povodom, u prostorima Rektorata Sveučilišta na zagrebačkoj Kajzerici održat će se niz zanimljivih događanja.

Sveučilište u Zagrebu proslavilo je 150. obljetnicu postojanja kao moderno sveučilište. Upravo ovim povodom, u prostorima Rektorata Sveučilišta na zagrebačkoj Kajzerici održat će se niz zanimljivih događanja.

Dana 19. studenoga Sveučilište u Zagrebu proslavilo je 150. obljetnicu postojanja kao moderno sveučilište. Upravo ovim povodom, u prostorima Rektorata Sveučilišta na zagrebačkoj Kajzerici održat će se niz događanja objedinjenih pod nazivom Tjedan Sveučilišta u Zagrebu. Ova zanimljiva zbivanja održavat će se od 4. do 13. studenog, a započet će tradicionalnim polaganjem vijenca na grob prvoga rektora Sveučilišta Matije Mesića na središnjem zagrebačkom groblju Mirogoju. 

Kako ojačati istraživačke kapacitete i potaknuti inovacije doznajemo na zanimljivoj raspravi ovog mjeseca


Program će se nastaviti svečanošću dodjele priznanja redovitim profesorima u trajnom izboru Sveučilišta izabranima u akademskoj godini 2023./2024. te spomen-medalja profesorima Sveučilišta umirovljenima u akademskoj godini 2023./2024. Središnje je pak događanje Svečana sjednica Senata Sveučilišta, koja će se održati u srijedu 6. studenoga 2024. u svečanoj dvorani Rektorata s početkom u 11.00 sati.

Tražiš praksu ili posao? Iskoristi priliku za povezivanje s potencijalnim poslodavcima na Danu karijera PMF-a


Uz navedeno, program obogaćuju događaji poput raznih panel rasprava, predstavljanja međunarodne inicijative koja promiče inovativni obrazovni okvir obrazovanja novih, modernih naraštaja inženjera CDIO, dodjele Rektorovih nagrada, predstavljanja strateških smjernica znanosti i istraživanja Sveučilišta u Zagrebu te strateških smjernica digitalizacije, a održat će se i sveučilišni gala koncert.

FSB traži volontere za rad na organizaciji i provedbi projekata u tekućoj akademskoj godini


Detaljni program događanja te informacije o pojedinim zbivanjima dostupni su na stranicama Sveučilišta u Zagrebu

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: CANVA ILUSTRACIJA