LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Evidencija bicikala

Obavezna registracija bicikala za stanare u ovim zagrebačkim studentskim naseljima!

S ciljem povećanja sigurnosti, stanari nekoliko studentskih naselja morat će obaviti registraciju bicikala ili će ostati bez njih.

S ciljem povećanja sigurnosti, stanari nekoliko studentskih naselja morat će obaviti registraciju bicikala ili će ostati bez njih.

Studentski centar Zagreb poziva stanare studentskih naselja „Stjepan Radić“, „Cvjetno naselje“ i „dr. Ante Starčević“ da u periodu od 1. listopada do 30. studenog 2023. godine registriraju/evidentiraju bicikle kako bi se povećala sigurnost, odnosno smanjio broj krađa bicikala.
 

„Studenti registraciju/evidenciju mogu napraviti na glavnoj porti studentskog doma. Nakon 30. studenoga 2023. svi neevidentirani/neregistrirani bicikli bit će uklonjeni.– stoji u objavi SC-a.


Ako želite zadržati, ali i zaštititi svoje bicikle, onda požurite na glavnu portu svog studentskog doma. No, pitanje je što će se dogoditi s biciklima koji nemaju vlasnike? Upitali smo zagrebački SC hoće li se ti bicikli pokloniti studentima koji pokažu interes, a nemaju svoje bicikle ili će ih se prodati? 
 

Gdje idu uklonjeni bicikli?

 

„Nakon uklanjanja iz dvorišta studentskih domova, uprave domova čuvaju bicikle i dijelove još neko vrijeme kako bi se potencijalni vlasnici mogli javiti. Bicikli i dijelovi bicikala koji neće biti preuzeti zbrinuti će se sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom. Imamo i suradnju sa studentskom udrugom KSET koja je preuzela određeni dio bicikala u svrhu edukacije studenata.“ – poručuju iz SC-a.

 

Kako će se smanjiti broj krađa bicikala?

 

„Na vidljivo mjesto na biciklu lijepi se vodootporna naljepnica koja se teško skida. Naljepnica na sebi sadrži podatke o studentskom domu sa navedenim kontakt podacima te jedinstveni broj koji se veže uz samog studenta. Sukladno tome uprava studentskog doma može vrlo lako utvrditi vlasnika, što uvelike olakšava posao policiji i potencijalnim poštenim nalaznicima koji žele vratiti otuđeni bicikl.“ – objasnili su.


Što je potaknulo ovu akciju?
 

„Početkom protekle akademske godine počela se provoditi registracija bicikala stanara u tri najveća studentska doma zbog povećanog broja napuštenih vozila. Tijekom godina nakupio se određeni broj bicikala i dijelova bicikala (rame, kotači…) što predstavljaju otpad koji Studentski centar u Zagrebu treba zbrinuti. I ove godine podsjetili smo stanare domova kako se bicikli unutar doma trebaju registrirati. Vezano uz predmetno imamo potporu studenata i studentskih odbora.“ – ispričali su.

FOTO: STUDENTSKI.HR/PRIVATNI ARHIV, ANA KOLINGER