LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priprema za studentsko natjecanje

Uskoro kreće Pokretač; u tijeku prijave studenata na besplatnu poduzetničku edukaciju

Koncept i primjere društvenog poduzetništva, kao i kreiranje Business Model Canvasa, zainteresiranim studentima predstavlja Miljenka Plazonić Bogdan na besplatnoj Zoom edukaciji. U tijeku su prijave za sudjelovanje.

Koncept i primjere društvenog poduzetništva, kao i kreiranje Business Model Canvasa, zainteresiranim studentima predstavlja Miljenka Plazonić Bogdan na besplatnoj Zoom edukaciji. U tijeku su prijave za sudjelovanje.

Uskoro kreće drugo po redu izdanje Studentskog natjecanja Pokretač, a u njegovu sklopu studente s inovativnim poslovnim idejama očekuju edukacije koje će im pomoći prilikom rješavanja zadataka. Prva je na redu edukacija o društvenom poduzetništvu i kreiranju poslovnog modela koja će se u suradnji s Inovativnim Zadrom održati na platformi Zoom u ponedjeljak, 2. studenog, od 15:00 do 16:30

Koncept i primjere društvenog poduzetništava, kao i kreiranje Business Model Canvasa, predstavit će im Miljenka Plazonić Bogdan. Predavačica je konzultantica s dugogodišnjim iskustvom u poticanju razvoja zajednica, poduzetništva, co-working koncepata te razvoja voditeljskih i osobnih vještina. 

Kako za potencijalne natjecatelje tako je i za sve druge studente otvorena prilika za sudjelovanje. Ono je besplatno, ali potrebno je prethodno prijaviti se ispunjavanjem obrasca. Valja napomenuti da će sudionici dobiti poveznicu za sudjelovanje na svoje elektroničke adrese na dan održavanja.

Podsjetimo, nakon vrlo uspješnog prvog izdanja održanog 2019. godine, koje je privuklo pažnju kako studenata tako i šire javnosti, Centar za razvoj mladih pokreće novo Studentsko natjecanje Pokretač. Sa strateškim partnerima projekta – Zagrebačkim inovacijskim centrom, STEP RI-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom – upoznat će sudionike s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela pomoću Business Model Canvas metodologije.

Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija i osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem. Kategorije su: obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode) – proizvodnja. Po odabiru kategorije, sudionici počinju s online dijelom natjecanja – izradom Business Model Canvasa. Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem, nakon čega se 3 prvoplasirana bogato novčano nagrađuju

Valja napomenuti da u studentskom natjecanju mogu sudjelovati svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola. Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Prijave na Natjecanje počinju uskoro, a uskoro otkrivamo i pregršt novih informacija, stoga pratite Cerm.hrStudentski.hr te službenu Facebook stranicuInstagram profil natjecanja.
FOTO: STUDENTSKI.HR