LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veleučilište Ivanić-Grad

Uređuje se veleučilište i pokreće novi združeni studijski program u Ivanić-Gradu

Radovi na prvom katu obuhvaćaju temeljitu preobrazbu prostora, uključujući uređenje centralnog stubišta, četiri predavaonice s kabinetima, centralni hodnik, sanitarni prostor te čajnu kuhinju.

Radovi na prvom katu obuhvaćaju temeljitu preobrazbu prostora, uključujući uređenje centralnog stubišta, četiri predavaonice s kabinetima, centralni hodnik, sanitarni prostor te čajnu kuhinju.

U velikoj dvorani Veleučilišta Ivanić-Grad započinju radovi na uređenju prve etaže zgrade. Na svečanom uvodu u radove prisutni su bili gradonačelnik Javor Bojan Leš i dekan veleučilišta Mile Marinčić, koji su istaknuli značaj tog projekta za budućnost obrazovne ustanove.

Radovi na prvom katu obuhvaćaju temeljitu preobrazbu prostora, uključujući uređenje centralnog stubišta, četiri predavaonice s kabinetima, centralni hodnik, sanitarni prostor te čajnu kuhinju. Ta investicija omogućit će veleučilištu bolje uvjete za provođenje nastave na aktualnim prijediplomskim i diplomskim studijima te otvoriti mogućnost prijave novih studijskih programa.


Za izvođača radova odabrana je tvrtka FEROMIHIN iz Novoselca, koja već ima iskustva s radovima na učeničkom domu. Ugovorena vrijednost radova iznosi 440 000 eura te se očekuje da bi radovi trebali biti završeni u roku od tri mjeseca. Osim građevinskih radova, Grad Ivanić-Grad kao investitor ugovorio je i nabavu uredske opreme u vrijednosti od 32 000 eura. Gradonačelnik i dekan najavili su daljnje planove za uređenje drugog kata veleučilišne zgrade sljedeće godine, čime bi kompletno veleučilište bilo modernizirano i prilagođeno suvremenim standardima visokog obrazovanja.

Student fizioterapije u Ivanić-Gradu potpisao profesionalni rukometni ugovor, seli van Hrvatske



Prošle godine završeni su radovi na sanaciji krovišta i uređenju prizemlja, što je obuhvatilo renovaciju dviju učionica, referade, velike dvorane, knjižnice i sanitarnih prostora. Ukupni troškovi tih radova iznosili su 580 000 eura, uz dodatno financiranje od 70 460 eura za informatičku opremu, uredski namještaj te opremu za studije fizioterapije i sestrinstva.
 

 

Potpisan sporazum o združenom studijskom programu


Dekani Međimurskog veleučilišta u Čakovcu (MEV) i Veleučilišta Ivanić-Grad Igor Klopotan i Mile Marinčić potpisali su sporazum o zajedničkom izvođenju stručnog prijediplomskog studija Medicinsko-laboratorijska dijagnostika. Ta suradnja označava važan korak u razvoju obrazovnih programa usmjerenih na biomedicinu i zdravstvo.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta



Dekan MEV-a Igor Klopotan naglasio je važnost suradnje s Veleučilištem Ivanić-Grad, koje već ima značajno iskustvo u području biomedicine i zdravstva. Istaknuo je kako će njihovo iskustvo i znanje biti od velike pomoći MEV-u u pripremi elaborata novog studijskog programa.
 

„Drago mi je što je ostvarena suradnja s Veleučilištem koje u području biomedicine i zdravstva ima značajnog iskustva. Očekujemo da elaborat s prijevodom na engleski jezik bude gotov do 1. rujna, a nakon toga je rok od šest mjeseci za inicijalnu akreditaciju, što znači da bismo prve studente mogli početi upisivati sljedeće godine.” – rekao je Klopotan.


Prema sporazumu, većina studenata bit će upisana na MEV-u u Čakovcu, i to 30 redovitih i 30 izvanrednih studenata, dok će barem 10 ili više studenata biti upisano u Ivanić-Gradu. Trenutno su u tijeku dogovori oko načina izvođenja nastave. Dekan Veleučilišta Ivanić-Grad Mile Marinčić istaknuo je kako se njihovo veleučilište profiliralo u medicini i zdravstvu te da ideja o suradnji s MEV-om nije došla slučajno.
IZVOR: VELEUČILIŠTE IVANIĆ-GRAD
FOTO: VELEUČILIŠTE IVANĆ-GRAD