LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv na solidarnost

Uprava otkazala Dan FFZG-a, ali Zbor tog datuma organizira tribinu Sveučilište u ruševinama

Tribina će se održati u ponedjeljak, 19. listopada, u 18 sati ispred Filozofskog fakulteta, a na njoj će govoriti istaknuti stručnjaci iz područja obrazovne politike.

Tribina će se održati u ponedjeljak, 19. listopada, u 18 sati ispred Filozofskog fakulteta, a na njoj će govoriti istaknuti stručnjaci iz područja obrazovne politike.

Povodom Dana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji se obilježava 19. listopada, fakultetski Studentski zbor organizira tribinu pod nazivom Sveučilište u ruševinama. Održat će se u ponedjeljak, 19. listopada, u 18 sati ispred Fakulteta.

Cilj je ove tribine, koja se simbolično održava na Dan fakulteta čiju je proslavu zbog epidemioloških mjera trenutna Uprava otkazala, pokazati da su, kako ističu organizatori, zajednički otpor i solidarnost jači od svih problema s kojima se studenti, nastavnici i ostali zaposlenici Fakulteta suočavaju. 

Podsjetimo, FFZG nalazi se u krizi otkad je ljetos razriješena dotadašnja Uprava i postavljena nova na čelu s o.d. dekana prof. dr. sc. Miljenkom Šimpragom. Otada su se studenti i zaposlenici susreli s mnogim problemima: ne održavaju se sjednice Vijeća fakulteta na kojima se treba raspravljati o stvarima bitnima za Fakultet, poput kandidatura za dekana, Uprava je zaboravila raspisati natječaj za jesenske rokove za upis na Filozofski fakultet, studenti tjednima nailaze na probleme oko upisa godine i kolegija, ne dobivaju pravodobne i konkretne informacije u vezi održavanja nastave, dekanskih rokova i sl. 

Tribina na kojoj će govoriti Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, Elenmari Pletikos Olof s Filozofskog fakulteta, Nils Paar s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Goran Dević s Akademije dramskih umjetnosti kulminacija je navedenih događaja, no vjerojatno nije kraj borbe studenata, nastavnika i ostalih zaposlenika za autonomiju Filozofskog fakulteta. Dodatne informacije dostupne su na Facebook događaju
FOTO: STUDENTSKI.HR