LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Upoznajte se s jezicima srodnim hrvatskom na Tjednu slavenske pismenosti

Tjedan slavenske pismenosti organizira se na zadarskom sveučilištu za sve one koji se žele približiti jezicima Slavena.

Tjedan slavenske pismenosti organizira se na zadarskom sveučilištu za sve one koji se žele približiti jezicima Slavena.

Na Sveučilištu u Zadru u periodu od 20. do 24. svibnja održat će se Tjedan slavenske pismenosti. Slaveni su najveća etnička i jezična skupina naroda u Europi koja zauzima skoro cijelu istočnu polovicu kontinenta naseljavajući 14 zemalja. Pretpostavlja se da ih širom svijeta ima preko 360 milijuna, što ih čini jednim od većih svjetskih naroda. Kako bi ljude upoznao sa slavenskim jezicima, koji su ujedno i slični i različiti, Tjedan slavenske pismenosti ponudit će brojne zanimljive sadržaje.

Događaj će započeti Irina Votjakova sa Sveučilišta u Granadi u ponedjeljak u 12 sati. Zatim će studenti Odjela za rusistiku održati predavanje Kako se lome jezici na slavenski način? Sljedeći dan predavanje će voditi Maria Janczycka s početkom u 10 sati te će se kasnije, u 16 sati, u Slavističkoj knjižnici održati projekcija filma Selo moje malo. U srijedu u 12 sati predavanje će održati Natalja Nečunaeva i Irina Moiseenko sa Sveučilišta u Tallinnu, a u 19 sati održat će se glazbeno-scenski nastup studenata Odjela za rusistiku i Erasmus+ studenata. U četvrtak u 12 sati ponovno će nastupiti predavači iz prethodnog dana, dok će u 17 sati opet predavati I. Votjakova.

Zadnji dan započet će predavanjem M. Janczycke u 12 sati, zatim će se u 17 sati održati svečana donacija knjiga Odjela za ruski jezik i književnost, a kraj Tjedna obilježit će se komornim koncertom Veleposlanstvo glazbenog majstorstva u 19 sati.

FOTO: WIKIPEDIA