LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

Upisuju se studenti na prvu godinu Logopedije u Osijeku

Uvjeti upisa na sveučilišni prijediplomski studij Logopedija uključuju završenu četverogodišnju srednju školu i položene ispite obveznog dijela državne mature.

Uvjeti upisa na sveučilišni prijediplomski studij Logopedija uključuju završenu četverogodišnju srednju školu i položene ispite obveznog dijela državne mature.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavio je natječaj za upis studenata u prvu godinu sveučilišnog prijediplomskog studija Logopedija za akademsku godinu 2024./2025. Uvjeti upisa na sveučilišni prijediplomski studij Logopedija uključuju završenu četverogodišnju srednju školu i položene ispite obveznog dijela državne mature.

Vrednovanje ocjena srednje škole, rezultata državne mature, te posebnih postignuća čini osnovu za upis na ovaj studij. Svi kandidati koji su završili srednju školu 2010. godine ili kasnije moraju položiti ispite državne mature. Oni koji su završili srednju školu prije 2010. godine nisu obvezni položiti državnu maturu, ali se tada vrednuju samo njihove srednjoškolske ocjene, posebna postignuća i rezultati dodatnih provjera posebnih znanja i vještina. Prijave za upis na studijske programe obavljaju se elektronički putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava visokih učilišta (NISpVU) na sljedećim mrežnim stranicama.

Upišite ovaj studij i steknite naziv specijalista konferencijskog prevođenja uz mogućnost stipendiranja


Krajnji rokovi za elektroničku prijavu studijskih programa su 17. srpnja 2024. godine za ljetni rok i 18. rujna 2024. godine za jesenski rok. Pravo upisa ostvaruju kandidati prema ostvarenim bodovima i redoslijedu na konačnoj rang listi. Ukupan broj mjesta za upis utvrđen je odlukom Senata Sveučilišta te iznosi 43 mjesta. Puni iznos participacije u troškovima studija iznosi 1 120 eura. Međutim, redoviti studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija u akademskoj godini 2024./2025. ne plaćaju participaciju, jer je ona u cijelosti subvencionirana iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske. Troškovi upisa uključuju 40 eura za upisne materijale, 7 eura za projekte Studentskog zbora Sveučilišta i 11,70 eura za izradu studentske iskaznice, odnosno iksice.

Nakon objave konačnih rang-lista, kandidati se mogu upisati samo na studijski program na kojem su ostvarili pravo upisa. Konačne rang-liste bit će objavljene 17. srpnja 2024. godine za ljetni rok i 18. rujna 2024. godine za jesenski rok. Nakon toga, studenti trebaju obaviti upis u predviđenim rokovima, od 19. srpnja 2024. godine za ljetni rok i od 20. rujna 2024. godine za jesenski rok.

Raspisan natječaj za specijalizaciju u veterini: saznajte koji su sve smjerovi dostupni



Za upis je potrebno priložiti određene dokumente, odnosno fotografiju, svjedodžbu o državnoj maturi ili završnom ispitu srednje škole, presliku osobne iskaznice ili dokumenta s OIB-om, priznanicu o uplati participacije za izvanredne studente, priznanicu o uplati troškova upisa te potvrdu nadležnog školskog liječnika o nepostojanju zdravstvenih i psihofizičkih teškoća za upis.

Upišite poslijediplomski studij građevinarstva i steknite doktorat u tehničkim znanostima


Upute o postupku elektroničkih prijava studijskih programa nalaze se na mrežnim stranicama www.postani-student.hrwww.studij.hr. Cijeli tekst natječaja je dostupan na sljedećoj poveznici.
IZVOR: FAKULTET Z ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI U OSIJEKU
FOTO: CANVA PRO/PHYNART STUDIO, LUSTRACIJA