LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Centar za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu

Upišite ovaj studij i steknite naziv specijalista konferencijskog prevođenja uz mogućnost stipendiranja

Pristupnici se mogu natjecati za stipendiju Glavne uprave za usmeno prevođenje pri Europskoj komisiji (DG Interpretation) u iznosu do 3000 eura. 

Pristupnici se mogu natjecati za stipendiju Glavne uprave za usmeno prevođenje pri Europskoj komisiji (DG Interpretation) u iznosu do 3000 eura. 

Centar za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis na sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij Konferencijsko prevođenje za akademsku godinu 2024./2025., koji pruža priliku za stjecanje akademskog naziva specijalist/ica konferencijskog prevođenja.

Pravo upisa na studij imaju kandidati koji su završili sveučilišni četverogodišnji dodiplomski studij ili sveučilišnu diplomu magistra struke uz obvezno polaganje razredbenog ispita te osobe koje su završile stručni diplomski studij uz uvjet polaganja razlikovnih ispita i najmanje pet godina radnog staža u relevantnom području. Za prijavu je potrebno priložiti ispunjen obrazac za prijavu, ovjerenu presliku diplome ili rješenja o akademskom priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije i životopis. Prijave koje nisu u skladu s uputama ili nisu potpune, bit će odbačene.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta



Školarina za studij iznosi 4000 eura za kombinacije jezika A-B i A-C1-C2 te 4650 eura za kombinacije jezika A-B-C, A-B1-B2, A-C1-C2-C3, a može se plaćati u ratama. Rok za podnošenje prijava je 31. kolovoza 2024. godine, a sva potrebna dokumentacija šalje se na adresu Sveučilište u Zagrebu Centar za poslijediplomske studije, Ulica Radoslava Cimermana 88,10 000 Zagreb te s naznakom Natječaj za upis na poslijediplomski specijalistički studij Konferencijsko predvođenje. Troškovi razredbenog postupka iznose 70 eura i uplaćuju se na IBAN sveučilišta.

Studiraš pravo i fali ti praktičnog iskustva? Sada imaš priliku raditi na stvarnim slučajevima


Kandidati koji ispunjavaju uvjete za upis bit će obaviješteni o terminu razredbenog ispita, a za dodatne obavijesti pristupnici mogu posjetiti mrežnu stranicu Sveučilišta u Zagrebu ili se obratiti kontakt osobi Ani Pribanić, dipl. oec., na telefon +385 (0)1 4698 110 ili e-mailom apriban@unizg.hr.

Također, pristupnici se mogu natjecati za stipendiju Glavne uprave za usmeno prevođenje pri Europskoj komisiji (DG Interpretation) s rokom prijave do 26. rujna 2024. godine do 17 sati, a maksimalni mogući iznos stipendije je 3000 eura. 

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: CANVA PRO, RC PHOTO STOCK / ILUSTRACIJA