LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jesenski upisni rokovi

Jesenski upisi na Sveučilištu u Puli: Izuzetan interes za Japanologiju

Brucoši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imaju nešto drugačije interese od ostalih studenata u zemlji, mjesta za jesenski rok ima i na medicini.

Brucoši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imaju nešto drugačije interese od ostalih studenata u zemlji, mjesta za jesenski rok ima i na medicini.

Dok se u ostatku zemlje kao najatraktivniji studiji pokazuju logopedija, medicina, stomatologija te STEM-područja, u Puli je najatraktivniji Fakultet prirodnih znanosti, na kojemu su preostala svega četiri upisna mjesta, od kojih su dva namijenjena stranim studentima, a na novom online studiju Informatike, ostala su samo dva mjesta. Iznenađuje i činjenica da je na Medicinskom fakultetu, studiju sestrinstva, ostalo čak 41 mjesto, prenosi Novi list.

Na jesenskom roku pulskog Sveučilišta ostala su ukupno 432 slobodna mjesta za redovne, 193 za izvanredne te 43 za strane studente. Na Filozofskom fakultetu ostalo je još 115 mjesta za jesenski rok, a najtraženijim se pokazao studij Japanskog jezika i kulture. No, veliki interes iskazan je i za Engleski jezik i književnost.
Japanologija je popunjena u dvopredmetnoj kombinaciji, a na jednopredmetnom studiju ostala su samo još četiri slobodna mjesta. Na dvopredmetnom studiju Engleskog jezika i književnosti ostalo je još 11 mjesta. Manji broj nepopunjenih mjesta, njih 18, ostalo je na studiju Dizajna i audiovizualne komunikacije.

Najviše mjesta za jesenske upise ostalo je na Fakultetu ekonomije i turizma, koji može primiti još 302 brucoša. No, na novom online studiju primijenjene ekonomije ostalo je još samo 42 mjesta. Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, koji nudi i doktorski studij, ostalo je 63 mjesta, na Tehničkom fakultetu njih 71. Nešto manje slobodnih mjesta, njih 41, ostalo je na Medicinskom fakultetu, studiju sestrinstva, a na Muzičkoj akademiji ima još 13 slobodnih mjesta.

FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT VIA CANVA