LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na fakultet

UNIDU: „Interes za upis na naše studije na ljetnom roku bio je dobar”

Najveći je interes za stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, javljaju sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Najveći je interes za stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, javljaju sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Završen je postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku godinu 2021/2022. u I. (srpanjskom) roku na Sveučilište u Dubrovniku. Ukupno je upisano 217 studenata, što je na razini prošle, iznimno uspješne akademske godine, unatoč pandemiji koronavirusa, ističu sa Sveučilišta.

Najveći je interes za stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, a dobro su popunjeni i studij Konzervacija i restauracija te Sestrinstvo. Nastavio se i tradicionalno dobar interes za upis na studij Mediji i kultura društva te na pomorske studije – studije Nautika i Brodostrojarstvo.

Unatoč izazovima koje je cjelokupnom sustavu visokog obrazovanja u Hrvatskoj i svijetu donijela pandemija koronavirusa, dobri upisni rezultati na prvom roku potvrda su uspješne protekle akademske godine i zalog nastavku takvog trenda. Otvaranje studentskog doma novi je zamah razvoju sveučilišta jer se rješavanjem pitanja smještaja i prehrane uvelike olakšalo studiranje u Dubrovniku, tvrde sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Sa Sveučilišta u Dubrovniku navode i određene prednosti studiranja u Dubrovniku te poručuju da se raduju budućim studentima, kao i onima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u jesenskom roku

– Prednosti studiranja upravo ovdje rad su u malim skupinama studenata, dobra opremljenost zgrada, izvrstan omjer studenata i nastavnika, a što potvrđuju brojni uspjesi poput uvrštavanja na svjetske ljestvice rangiranja sveučilišta RUR – Round University Ranking, QS World University Rankings i U-Multirank. Radujemo se i svim studentima koji će se upisati na Sveučilište u Dubrovniku u drugom (rujanskom) upisnom roku.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU