LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Globalno građanstvo i kulturno razumijevanje

UN nagrađuje najbolje studente esejiste putovanjem na Global Youth Forum u SAD

U eseju treba biti vidljiv osobni, akademski, kulturalni i nacionalni kontekst studenta. Mora imati najviše 2000 riječi te biti napisan na jednom od šest službenik jezika Ujedinjenih Naroda: arapski, kineski, engleski, francuski, ruski ili španjolski.

U eseju treba biti vidljiv osobni, akademski, kulturalni i nacionalni kontekst studenta. Mora imati najviše 2000 riječi te biti napisan na jednom od šest službenik jezika Ujedinjenih Naroda: arapski, kineski, engleski, francuski, ruski ili španjolski.

United Nations Academic Impact (UNAI) u suradnji s ELS Educational Services (INC) poziva studente, starije od 18 godina da sudjeluju u natjecanju Many Languages, One World. Zainteresirani studenti trebaju napisati esej u kojem raspravljaju o temi globalnog građanstva i kulturnog razumijevanja te o utjecaju koje ima višejezična sposobnost na te dvije teme. Nagrada je plaćeno putovanje na Global Youth Forum i ELS Prepatory Conference koji se održavaju od 15. do 26. srpnja 2017. godine u Bostonu i New Yorku.

U eseju treba biti vidljiv osobni, akademski, kulturalni i nacionalni kontekst studenta. Mora imati najviše 2000 riječi te napisan na jednom od šest službenik jezika Ujedinjenih Naroda: arapski, kineski, engleski, francuski, ruski ili španjolski.

Član fakulteta ili bilo koji drugi ovlašteni predstavnik treba ispuniti referalni obrazac u kojem se potvrđuje da je kandidat redovan student, da je esej napisan na jeziku koji studentu nije materinji i da je riječ o originalnom eseju koji je napisan samo za ove svrhe bez profesionalne pomoći. Rok za predaju je 16. ožujka 2017. godine do 23:59 sati (EST), odnosno 17. ožujka do 6:00 sati po hrvatskom vremenu. Predaja se vrši putem službene mrežne stranice u Microsoft Word formatu.

Ukupno će biti odabrano 60 studenata, tj. 10 najbolje napisanih radova na svakom od šest jezika, a najviše će kod ocjenjivanja naglasak biti na kvaliteti iznesenih ideja i tečnost u pisanju. Najbolji studenti će zatim biti pozvani na intervju koji će se održati putem Skype video poziva, a razgovor će se održati na jeziku kojim je bio pisan esej. Konačno, pobjednici će biti odabrani ponajprije na temelju originalnosti napisanog te kvaliteti poznavanja jezika na kojem je esej napisan.

Pobjednici će sudjelovati na nekoliko događaja u SAD-u od 15. do 26. srpnja, a svi troškovi će biti plaćeni. Glavni događaj će biti Global Youth Forum u New Yorku koji će govoriti o glavnoj temi Transforming our World: the 2030 Agenda for Sustainable Development. Više informacija možete pronaći na poveznici

FOTO: PIXABAY