LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UMAS organizira niz događanja

Umjetnička akademija u Splitu slavi 25. obljetnicu

Ovu značajnu obljetnicu obilježit će nizom događanja, od kojih je nekoliko planirano ovog rujna u Splitu, ali i Varaždinu.

Ovu značajnu obljetnicu obilježit će nizom događanja, od kojih je nekoliko planirano ovog rujna u Splitu, ali i Varaždinu.

Osnovana 1997. godine, Umjetnička akademija u Splitu (UMAS) ove godine broji velikih 25 godina rada. Ovu značajnu obljetnicu obilježit će nizom događanja, od kojih je nekoliko planirano ovog rujna u Splitu, ali i Varaždinu.

Od 12. do 27. rujna 2022. u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu bit će postavljena zajednička izložba Likovnog odjela povodom 25 godina od osnutka Umjetničke akademije u Splitu. Izložba će se svečano otvoriti u ponedjeljak, 12.09.2022. u 21 sat. Tema izložbe je Prisustvo i vidljivost, a prema koncepciji kustosa Ivane Vukušić i Bože Kesića, na izlaganje je pozvan dio danas poznatih umjetnika i autora koji su završili studij na Likovnom odjelu Umjetničke akademije. Na izložbi će biti vidljivi radovi svih Odsjeka Likovnog odjela akademije: Slikarstva, Kiparstva, Filma i videa, Likovne kulture i likovne umjetnosti, Dizajna vizualnih komunikacija, Konzervacije/restauracije.

Na ovogodišnjem festivalu Varaždinske barokne večeri u sklopu Koncerta 4 akademije (Zagreb, Split, Osijek, Pula) 26. rujna nastupit će studenti viole Umjetničke akademije u Splitu. Na programu će biti koncert A.Telemanna za 4 viole.

Više informacija o 25. obljetnici i povezanim događanjima dostupno je na službenoj stranici Umjetničke akademije u Splitu.

FOTO: UNSPLASH