LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
108 STEM RADIONICA

Ulaganje u dječji rast: U tijeku prijave za STEM radionice za darovitu i socijalno ugroženu djecu

Radionice su namijenjene učenicima od 1. do 6. razreda s područja Grada Zagreba i održavat će se jednom tjednom počevši s 24. listopadom 2022. godine.

Radionice su namijenjene učenicima od 1. do 6. razreda s područja Grada Zagreba i održavat će se jednom tjednom počevši s 24. listopadom 2022. godine.

Udruga Bioteka za promicanje biologije i srodnih znanosti, u sklopu projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“ organizira STEM radionice za 50 osnovnoškolaca, s naglaskom na darovitu i socijalnu ugroženu djecu.

Radionice su namijenjene učenicima od 1. do 6. razreda s područja Grada Zagreba i održavat će se jednom tjednom počevši s 24. listopadom 2022. godine. Za djecu sudionike bitno zadovoljavaju jedan od navedenih kriterija: roditelji im primaju doplatak za djecu, školu pohađaju po prilagođenom ili individualiziranom programu, pripadnici su rasne ili nacionalne manjine ili su daroviti, a kao dokaz pripadnosti navedenim skupinama dostavlja se i relevantna dokumentacija.

Kako stoji na stranicama Bioteke, radionice će pokriti četiri glavne discipline, a to su prirodne znanosti, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (STEM), a djeca će se na radionicama imati priliku možda i po prvi put sresti sa zanimljivim alatom i opremom.

Imat će priliku koristiti se labaratorijskim priborom, naučit će koristiti se mikroskop i teleskopom te upravljati dronom i robotima. Također, na računalu će oblikovati predmete koje će zatim ispisivati na 3D pisaču.

Radionice će voditi STEM ambasadori zaduženi za popularizaciju znanosti, a u tim redovima se mogu naći studenti, ali i sveučilišni profesori iz STEM područja.

Želimo da STEM radionice budu pristupačne što širem krugu djece! Posebno nam je stalo tu priliku pružiti djeci iz socijalno ugroženih obitelji. Upravo im rano upoznavanje sa STEM-om kroz neformalno obrazovanje može biti poticaj da se jednim od njegovih područja bave u budućnosti. Djeca će STEM radionice pohađati jedanput tjedno – ponedjeljkom ili utorkom navečer. Svaka će radionica trajati 60 minuta. Kako bi djeca samostalno ili u paru mogla sudjelovati u pokusima, bit će raspoređena u četiri grupe. Tijekom devet mjeseci, tj. do kraja školske godine, za ovu ćemo djecu organizirati 108 STEM radionica, rekla je dopredsjednica udruge Bioteka Kristina Duvnjak.

Prijave za radionice mogu se izvršiti ovdje, gdje također piše i koje je dokumente potrebno priložiti kao dokaz pripadnosti jednoj ili više navedenih skupina koje imaju pravo sudjelovanja na radionici.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA