LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ciklus predavanja

Uhvatite za riječ inspirativnu Blanku Vlašić!

O svojoj karijeri prepunoj uspjeha, ali i ozljedama koje su sastavni dio svakog sporta, ovog će četvrtka na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu govoriti Blanka Vlašić koju pravim uzorom čine karizma i optimizam.

O svojoj karijeri prepunoj uspjeha, ali i ozljedama koje su sastavni dio svakog sporta, ovog će četvrtka na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu govoriti Blanka Vlašić koju pravim uzorom čine karizma i optimizam.

Nakon uspješnih predavanja Ane Bučević i Tome Ricova, slijedi treće predavanje treće sezone projekta Uhvati me za riječ na kojem će gostovati Blanka Vlašić. Najbolja hrvatska skakačica uvis i dvostruka svjetska prvakinja prava je inspiracija u svakom smislu. 

S obzirom na to da se sportom bavi otkako je prohodala, ne čude njena predanost i upornost koje ju prate kroz cijelu karijeru. Njezin talent i odlične fizičke predispozicije prepoznao je njen otac Joško, i sam uspješan atletičar. Da ide u pravom smjeru bilo je vidljivo sa 16 godina kada je počela ostvarivati zapažene rezultate, a već sa 17 godina nastupila je na svojim prvim Olimpijskim igrama u Australiji. Nakon toga počela su osvojena prvenstva, na otvorenom i u dvorani, olimpijske medalje i rekordi.

Jedan je od najvećih trenutaka njene karijere obaranje osobnog rekorda s preskočenih 208 cm na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu 2009. godine, što je ujedno i drugi najbolji rezultat svih vremena. Iako je njena sportska karijera puna uspjeha, veliki dio zauzimaju i ozljede koje su sastavni dio svakog sporta. Bez obzira na to, uvijek se trudila vratiti na najvišu razinu i ponovo pobjeđivati. Upravo zato ne čudi da je 2010. godine proglašena najboljom atletičarkom Europe i svijeta te najboljom sportašicom Europe i svijeta.

Blankina karizma i optimizam ono su što je čine pravim uzorom i primjerom, ali i inspiracijom za sve koji se susreću s preprekama i pokušavaju biti najbolji u onome čime se bave. Predavanje će se održati u četvrtak, 5. travnja, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje ćete imati priliku poslušati inspirativnu priču o uspjehu, karijeri i životnom putu Blanke Vlašić. Ulaz je besplatan.

FOTO: FACEBOOK / DEBATNI KLUB EFZG