LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VOLONTIRANJEM DO POSLA

Udruge CERM i Ženska soba zajedničkim snagama ukazuju na važnost volontiranja među mladima

Vođeni zajedničkim ciljem ostvarivanja pozitivnog utjecaja na društveni, ekonomski i politički status djece i mladih, Centar za razvoj mladi i udruga Ženska soba su sklopili dogovor u suradnji kroz provedbu projekta „JOB4ME 2.0. – volontiranjem do posla“.

Vođeni zajedničkim ciljem ostvarivanja pozitivnog utjecaja na društveni, ekonomski i politički status djece i mladih, Centar za razvoj mladi i udruga Ženska soba su sklopili dogovor u suradnji kroz provedbu projekta „JOB4ME 2.0. – volontiranjem do posla“.

Udruga Ženska soba od svoga osnutka 2002. godine u svoje aktivnosti uključuje djecu i mlade te aktivnim radom promiče volonterstvo kao društvenu vrijednost. Svoje djelovanje provodi kroz tri glavna programska područja: Centar za žrtve seksualnog nasilja, Edukacijsko-prevencijski rad te kroz Razvoj javnih politika i prilagodba zakonodavstva.

Važnost i kvaliteta rada Ženske sobe prepoznata je na različitim razinama, posebice kroz suradnje koje uspostavljaju kroz provedbe projekata. Udruga kontinuirano radi na razvoju edukacijskih i preventivnih programa kojima je cilj pružiti djeci i mladima znanja i vještine izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava. Ženska soba redovito provodi visoko profesionalne edukacije namijenjene različitim ciljnim skupinama kako bi djeci i mladima omogućila aktivan doprinos razvoju društva. Svojim radom prvenstveno stavlja fokus na područje prevencije seksualnog nasilja te aktivnog uključivanja mladih u postizanje pozitivnih društvenih promjena. Jedan od važnih segmenata. Ženska soba će svojim specifičnim iskustvima kao partner doprinijeti provedbi projekta “JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla”, čiji je cilj informirati mlade o mogućnostima volontiranja u njihovim lokalnim zajednicama.

Ovaj dvogodišnji CERM-ov projekt aktivno će se provoditi u Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Sisačko-moslavačkoj županiji te online diljem cijele Hrvatske, usmjeravajući se na važnost volontiranja kao ključnog koraka prema ostvarenju uspješne karijere. Kroz poboljšanu stranicu Volonterskog centra CERM-a, mladi će imati pristup kontinuirano ažuriranim informacijama o volonterskim aktivnostima, potičući ih na uključivanje i doprinos zajednici.
 
Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH