LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posjet „gradu heroja“

Udruga vukovarsko-srijemskih studenata hodočastila gradu Vukovaru

Četiri stotine studenata iz svih krajeva Hrvatske krenulo je 16. studenog prema „gradu heroja“.

Četiri stotine studenata iz svih krajeva Hrvatske krenulo je 16. studenog prema „gradu heroja“.

Udruga vukovarsko-srijemskih studenata već je treću godinu zaredom uspješno organizirala i realizirala hodočašće studenata gradu Vukovaru.

Četiri stotine studenata iz svih krajeva Hrvatske krenulo je 16. studenog prema „gradu heroja“. Cilj ovog putovanja je omogućiti studentima posjet Vukovaru kako bi odali počast svima koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu, a posebno onima koji su tada bili studenti i svojom žrtvom omogućili da mi danas budemo hrvatski studenti.

Obilaskom grada i spomen-domova te razgovorom s braniteljima, studenti su dobili sliku bitke za Vukovar zbog koje će zasigurno osjećati duboku zahvalnost i poštovanje prema ponosnom gradu i njegovim građanima.

– Već treću godinu zaredom organiziramo ovo putovanje u želji da omogućimo studentima iz svih krajeva Lijepe naše posjet gradu Vukovaru, gradu kojega moramo pamtiti. Drago nam je što svake godine imamo jako dobar odaziv studenata i uvijek se traži karta više. Zahvaljujemo svima koji su ove godine uveličali naše hodočašće, nadamo se da su zadovoljni i da će se odazvati i sljedeće godine u velikom broju. – riječi su predsjednika Josipa Papka, potpredsjednice Ane Vrkašević i tajnice Mije Majtan, članova vodstva Udruge.

Udruga vukovarsko-srijemskih studenata osnovana je 2012. godine i okuplja studente s područja Vukovarsko-srijemske županije kao i one koji osjećaju povezanost s njihovim krajem. Iza njih je puno raznih projekata od kojih je najveći i najvažniji upravo projekt hodočašća studenata gradu Vukovaru.

Ako biste i vi htjeli postati dio Udruge, slobodno ih kontaktirajte na društvenoj mreži Facebook.  

FOTO: UVSS