LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održat će se uživo i online

Udruga studenata Prava organizira tribinu o COVID potvrdama, gost im je Hasanbegović

Planira se omogućiti publici da postavlja pitanja sugovornicima i tako izravno pomoći rješavanju konkretnih pitanja građana.

Planira se omogućiti publici da postavlja pitanja sugovornicima i tako izravno pomoći rješavanju konkretnih pitanja građana.

Udruga Pravnik organizira tribinu o COVID-potvrdama pod nazivom COVID potvrde: kršenje ljudskih prava ili neophodno sredstvo sigurnosti? 

Tribina će se održati 2. prosinca od 18:30 na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a bit će moguće pratiti i prijenos preko Microsoft Teamsa. Na panelu će govoriti dr. sc. Zlatko Hasanbegović (saborski zastupnik), izv. prof. dr. sc. Viktor Gotovac (Katedra za radno i socijalno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu), doc. dr. sc. Mato Palić (Katedra za ustavno i europsko pravo Pravnog fakulteta u Osijeku).

– Budući da je u Republici Hrvatskoj broj novozaraženih, ali i preminulih od bolesti uzrokovane COVID-19 virusom u porastu, kao i strah ljudi za vlastitu egzistenciju, otvara se jedno osjetljivo političko te nadasve pravno pitanje – pitanje ugroze temeljnih ljudskih prava – objašnjavaju organizatori. 

Udruga smatra da je bitno studentima Pravnog fakulteta, ali i svima zainteresiranima, približiti različite perspektive aktualne problematike glede svrhovitosti i opravdanosti COVID potvrda, ograničavanja slobode kretanja, kršenje prava na privatnost, prava na izbor te prava na rad, kao i otvoriti pitanje, kako navode, jesu li prava cijepljenih i necijepljenih u ravnovjesju ili je jedna skupina diskriminirana u odnosu na drugu skupinu.

Uz navedena pitanja, gosti panelisti dat će i svoj osvrt na pitanje je li Stožer stručno ili političko tijelo te kakve je odluke donosio tijekom koronakrize, može li se narodnim poslanicima ograničiti sudjelovanje u Saboru te koji je značaj i uloga sindikata uoči novih i strožih epidemioloških mjera.

Isto tako, budući da je panel otvoren za javnost, planira se omogućiti publici da postavlja pitanja sugovornicima i tako izravno pomoći rješavanju konkretnih pitanja građana.

Za dolazak na tribinu potrebno je prijaviti se na poveznici
FOTO: PEXELS