LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BITAN DIO OBRAZOVANJA MLADIH

Učenicima osnovnih škola iz Križevaca uvodi se građanski odgoj, program po uzoru na Rijeku

Program građanskog odgoja je bitan dio obrazovanja mladih zato što promiče nenasilje, toleranciju i solidarnost, ali kod učenika razvija i ljudske vrijednosti.

Program građanskog odgoja je bitan dio obrazovanja mladih zato što promiče nenasilje, toleranciju i solidarnost, ali kod učenika razvija i ljudske vrijednosti.

Učenici viših razreda osnovnih škola u Križevcima od sljedeće će školske godine kao izvannastavnu aktivnost moći izabrati predmet Građanski odgoj i obrazovanje prema modelu koji se provodi u Rijeci od školske godine 2016./2017., piše Križevci.info.

Sporazum između Rijeke i Križevaca potpisan je ovih dana, a tim sporazumom Križevcima će se ustupiti svi potrebni nastavni materijali potrebni za provođenje nastave građanskog odgoja.

Rijeka je inače prvi grad u Hrvatskoj koji je svojim učenicima omogućio kvalitetno građansko obrazovanje, a gradonačelnik Grada Rijeke građanski odgoj naziva najboljim riječki izvoznim proizvodom što se tiče školstva, odgoja i obrazovanja..

Križevci su puno manji grad od Rijeke, imamo četiri osnovne škole, ali zaključili smo da ćemo se, budemo li čekali neki nacionalni program građanskog odgoja, načekati, pa smo se odlučili za ovaj model, rekao tim povodom zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško.

 

Program građanskog odgoja je bitan dio obrazovanja mladih zato što promiče nenasilje, toleranciju i solidarnost, ali kod učenika razvija i ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti, poštivanju ljudskih prava i na razumijevanju života u građanskom društvu.

Grad Križevci je s pripremama za uvođenje ovog programa krenuo u sklopu projekta Europe Goes Local, a očekuje se da bi njegova primjena počela sljedeće školske godine.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA