PONOS TURISTIČKE I UGOSTITELJSKE ŠKOLE
Učenici iz Dubrovnika briljirali na međunarodnom ugostiteljskom natjecanju te kući donijeli zlato i srebro
Natjecanje iz sinkroniziranog posluživanja namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.
Natjecanje iz sinkroniziranog posluživanja namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.
Na međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i ugostiteljskih objekata Grand Gourmet koje se održalo u Splitu od 03. do 06.11.2022. godine učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojili su zlato i srebro u disciplini Sinkronizirano posluživanje, piše Dubrovnik Net.
Naime, natjecanje iz sinkroniziranog posluživanja namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.
Grand Gourmet natjecanje zamišljeno je s ciljem promocije, edukacije i usavršavanja ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina. Natjecanje je ujedno mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena, dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za četiri osobe i konobara koji ista jela poslužuju.
Tim učenika Turističke i ugostiteljske škola Dubrovnik koji je osvojio zlatnu medalju natjecao se u sastavu Danijel Tubić, Ana Bilić i Marko Marasović pod vodstvom mentorice Ljiljane Prce dok je drugi tim Marijo Papac, Leon Belin i Alessandar Antonio Bratoš koji je vodio mentor Luka Šimunović osvojio srebrnu medalju.
Naime, natjecanje iz sinkroniziranog posluživanja namijenjeno je učenicima srednjih škola koji se natječu u timskoj prezentaciji vještina pripreme inventara, postavljanja i raspremanja stola, dočeka gostiju, posluživanje jela i pića u zadanom vremenskom roku.
Grand Gourmet natjecanje zamišljeno je s ciljem promocije, edukacije i usavršavanja ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina. Natjecanje je ujedno mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena, dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za četiri osobe i konobara koji ista jela poslužuju.
Tim učenika Turističke i ugostiteljske škola Dubrovnik koji je osvojio zlatnu medalju natjecao se u sastavu Danijel Tubić, Ana Bilić i Marko Marasović pod vodstvom mentorice Ljiljane Prce dok je drugi tim Marijo Papac, Leon Belin i Alessandar Antonio Bratoš koji je vodio mentor Luka Šimunović osvojio srebrnu medalju.
OZNAKE:
IZVOR:
DUBROVNIK NET
FOTO:
STUDENTSKI.HR VIA CANVA