LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački električni tramvaj

Učenici i studenti, od danas možete izraditi ili produljiti kartu za prijevoz u Zagrebu, evo na koji način

Novi korisnici, koji do sada nisu izrađivali pretplatnu kartu, moraju ovjeriti zahtjev u obrazovnoj instituciji i priložiti jednu fotografiju.

Novi korisnici, koji do sada nisu izrađivali pretplatnu kartu, moraju ovjeriti zahtjev u obrazovnoj instituciji i priložiti jednu fotografiju.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) započeo je od danas, 21. kolovoza, s izradom novih Pretplatnih karata za učenike i studente, kao i s produljenjem statusa postojećih karata za školsku i akademsku godinu 2024./2025.

Novi korisnici, koji do sada nisu izrađivali Pretplatnu kartu, moraju ovjeriti Zahtjev u obrazovnoj instituciji i priložiti jednu fotografiju. Nakon toga, mogu se uputiti na bilo koje prodajno mjesto ZET-a i zatražiti izradu fizičke ili virtualne pretplatne karte.
 

Fizička pretplatna karta


Cijena izrade iznosi 3,98 eura, a karta se izrađuje u roku od nekoliko dana. Nakon preuzimanja, korisnici mogu kupiti mjesečne ili godišnje kupone.
 

Virtualna pretplatna karta


Ovaj grad u Karlovačkoj županiji sufinancira radne materijale, prijevoz i daje stipendije učenicima i studentima


Može se formirati u mobilnoj aplikaciji Moj ZET, bez dodatne naknade za izradu. Nakon obrade zahtjeva, korisnički račun i profil se aktiviraju, a kuponi se mogu preuzeti preko aplikacije.
 

Postojeći korisnici ne moraju ovjeravati zahtjev


Postojeći korisnici koji su već koristili pretplatne karte mogu produljiti status svojih kartica bez potrebe za novim ovjeravanjem zahtjeva u obrazovnoj instituciji. Produljenje statusa može se obaviti na prodajnim mjestima ZET-a, kioscima ugovornih partnera, ili preko mobilne aplikacije Moj ZET, uz uvjet da su podaci korisnika ažurirani u sustavima ISSP i eMatica.

- Studenti: produljenje statusa započelo je 21. kolovoza preko studentske elektroničke baze ISSP.

Isprobali smo malo električno vozilo „Fulir” koje od ovog ljeta vozi Zagrebom, evo detalja


- Učenici: produljenje će biti omogućeno od 2. rujna preko sustava eMatica. Do tada, produljenje se može obaviti uz ovjereni zahtjev.

Ako se podaci korisnika još uvijek ažuriraju u sustavima, potrebno je s ovjerenim zahtjevom doći na prodajno mjesto ZET-a.
 

Učenici i studenti iz Velike Gorice, Zaprešića i okolnih općina


Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine iz Velike Gorice, Zaprešića te općina Bistra, Luka i Stupnik moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i nadležnoj službi grada, odnosno općine. Studenti i učenici viših razreda iz tih područja mogu produljiti status bez dodatnog ovjeravanja.

Izmjene u autobusnom prometu uoči blagdana Velike gospe, uvodi se i izvanredna linija


 

Rokovi i važne napomene


Prošlogodišnji učenički profili na pretplatnim kartama vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada. Učenici mogu kupiti mjesečni kupon za rujan, a studenti za listopad, bez prethodnog produljenja statusa. Nakon toga, bit će potrebno ažurirati statuse za daljnje korištenje karata. Također, učenici i studenti koji su kupili godišnje kupone trebaju provjeriti valjanost svojih kupona u odnosu na mjesec kupnje.
IZVOR: ZET, PR
FOTO: CANVA PRO / IASCIC, ILUSTRACIJA