LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijedno sredstvo razmjene

U zamjenu za svoju studentsku x-icu možete dobiti čak i bicikl!

Ne prodaju se samo sobe u studentskim domovima, već i x-ice za kojima je poveća potražnja.

Ne prodaju se samo sobe u studentskim domovima, već i x-ice za kojima je poveća potražnja.

Svaku novu akademsku godinu obilježi nekoliko ilegalnih radnji, a u njih ulaze prodaja studentskih soba te x-ica. S obzirom na inflaciju i sve veće cijene najma stanova, nije neobično da studenti traže opcije koje će im pomoći da lakše prežive mjesec.

FOTO: FB screenshot via Canva

Cijena namirnica i drugih potrepština potrebnih za svakodnevni život premašila je mogućnosti studentskog budžeta. Stoga ne čudi činjenica da je porasla potražnja za studentskim x-icama koje otvaraju vrata studentskih restorana. Sve što treba jednom  studentu – jeftin, topao obrok. Razgovarali smo sa studentom Mihaelom (23) o tome bi li on prodao svoju x-icu ili je zamijenio za bicikl, kako je ponuđeno u jednoj objavi.
 

„Ne jedem baš često u menzi, ali je ne bih prodao jer mi dobro dođe kad ne stignem kuhati ili za neki studentski popust. Ponuda s biciklom je privlačna, ali ne znam kako bih ga odvezao do doma na kraju godine.“ – objasnio je Mihael.


No, ipak ima onih koji su željni prodati svoju x-icu, a kako saznajemo, kupci su spremni platiti i do 140 eura za nju. To se i ne čini kao visoka cijena u usporedbi s novcem koji ćete uštedjeti u idućih godinu dana. No, ne prolazi tuđa x-ica baš u svim menzama.
FOTO: FACEBOOK SCREENSHOT VIA CANVA