LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rozeta znanja

U Zagrebu otvorena izložba koja je rezultat suradnje zadarskog i zagrebačkog sveučilišta

– Novi vizualni identitet predstavlja Sveučilište u Zadru kao centar edukacije i simbolizira sinergiju studenata i profesora koji zajedno grade perspektivnu zajednicu utemeljenu na znanju, potpori i suradnji. – stoji u priopćenju.

– Novi vizualni identitet predstavlja Sveučilište u Zadru kao centar edukacije i simbolizira sinergiju studenata i profesora koji zajedno grade perspektivnu zajednicu utemeljenu na znanju, potpori i suradnji. – stoji u priopćenju.

U Galeriji Studija dizajna na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu otvorena je izložba Rozeta znanja koja je zapravo nastala kao rezultat suradnje i procesa nastanka novog vizualnog identiteta Sveučilišta u Zadru.

Izradnja novog identiteta zadarskog sveučilišta započela je još prošle akademske godine, a u njoj je sudjelovalo nekoliko studentskih timova koji su radili na prijedlozima identiteta od kojih je Rozeta znanja odabrana kao izvedbeno rješenje i budući identitet Sveučilišta.

– Novi vizualni identitet predstavlja Sveučilište u Zadru kao centar edukacije i simbolizira sinergiju studenata i profesora koji zajedno grade perspektivnu zajednicu utemeljenu na znanju, potpori i suradnji. Ujedno objedinjuje tradiciju i suvremenost, pristupačnost i otvorenost, kako Zadra tako i zadarskoga sveučilišta, koje je usmjereno k budućnosti i modernosti. Sveučilište u Zadru uključuje 25 odjela i 4 znanstveno-istraživačka centra te studije na preddiplomskoj, diplomskoj i postdiplomskoj razini. – stoji u priopćenju.

Na izložbi, kako se navodi, možete dobiti uvid u kreativni proces, edukacijsku metodologiju i praktičnu primjenu dizajna vizualnih komunikacija.

– Obuhvaća nekoliko faza oblikovanja, od inicijalnih ideja do njihovog razvoja u definiciju novih vizualnih standarda, dizajn osnovnih i dopunskih sredstava komunikacije, promotivnih materijala i digitalnog mrežnog sjedišta Sveučilišta u Zadru. A najvažnije, prezentira radove mladih studenata koji u svojem formativnom razdoblju aktivno preuzimaju zahtjevne i stručne dizajnerske zadatke i participiraju u stvaranju aktualnih društvenih i kulturnih sadržaja.

Studentice autorice jesu Tana Jeić, Iva Primorac i Monika Vodopija, a studenti sudionici internog natječaja Lana Banek, Bruna Čičin Šain, Andrea Bielen, Lada Kušec Deči. Mentori su bili izv. prof. art. Tomislav Vlainić, doc. art. Romana Kajp, asist. Marija Juza.

Na projektu su još radili pred. Emil Flatz kao mentor za web, prof. dr. sc. Feđa Vukić kao stručni suradnik i voditelj Studija dizajna, prof. dr. sc. Josip Faričić, prof. dr. sc. Dijana Vrcan kao suradnici s UNIZD-a, studentice autorice Tana Jeić, Iva Primorac, Monika Vodopija i mentori izv. prof. art. Tomislav Vlainić, doc. art. Romana Kajp, asist. Marija Juzana dizajnu postave izložbe te Dujam Ivanišević kao tehnička podrška.
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU