LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Diploma u ruci

U Zadru održana promocija za čak 186 magistrica i magistara

Diplomanti su poslani u svijet uz poruke ohrabrenja i savjete da se ne prepuste razočaranju i negativnostima, već da se uhvate u koštac s problemima i ostanu pribrani.

Diplomanti su poslani u svijet uz poruke ohrabrenja i savjete da se ne prepuste razočaranju i negativnostima, već da se uhvate u koštac s problemima i ostanu pribrani.

 U Zadru je promovirano 186 magistra i magistrica u dvije odvojene promocije, a osim diplome, diplomanti sa sobom nose vrijedno iskustvo rada, volontiranja, sudjelovanja u sveučilišnim projektima, sportskih natjecanja i slično.
 

Uzmite odgovorno život u svoje ruke. Ne dajte se zaraziti opozicijskim prkosnim činom i vjerom da je izvan naših granica sve ljepše i da je tuđe bolje. Ne postanite uznici društvene deprimiranosti i negativnosti. Želim vam da svom životu pridajete značenje jakih i zrelih osoba koje će se znati i moći othrvati problemima ne prepustivši se splavi razočarenja, nego hvatanja u koštac poduzetnim duhom, pribranošću i razboritošću. Želim vam da diplome ponesete sa sobom kao oni koji će osjećaj vlastite i zaslužene vrijednosti znati nositi birajući u životu i teže puteve. – rekla je zadarska rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, a prenio Universitas.


Rektorica Vican nazvala je diplomante cyber generacijom koja ima cijeli svijet na dlanu te im je udijelila nekoliko savjeta za budućnost.

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu


 

Ako samo jedan sat ukradete za sebe same da se podsjetite da čovjek nije dvonožna mješina s dva oka i dva uha, nego daleko više od toga, jačat ćete vlastite snage i osjećaje. Osvješćivat ćete ono što čovjeka čini čovjekom, a to su vrline. Vrline su karakterna gravura koja proizlazi iz najviših društveno-kulturnih vrijednosti. Čovjek se učvršćuje izgradnjom duha kroz sva osjetila. Radite na svojoj unutarnjoj potpunosti. Samo tako ćete se oduprijeti onima koji vam žele ubrizgati osjećaj manje vrijednosti, upinjući se u uvjeravanju da s diplomom ne možete puno postići u životu. Želim vam da budete neumorni u prakticiranju razgovora i ljubavi, jer razgovor čisti sve misli. – ispričala je rektorica Vican prema Universitasu.


Riječki studenti predstavili svoje inovativno plovilo „Vilson”


Svečanu dodjelu diploma u glazbenom dijelu uveličali su Tajna Zorica, Dražen Habuš i Marino Perović koji su uz hrvatsku himnu i Gaudeamus igitur izveli jazz standard Sunny.
IZVOR: UNIVERSITAS
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA