LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar u Varaždinu

U Varaždinu se i preko ljeta uvode noviteti za bolji studentski život, najnoviji je AI asistent „Domko”

Studentski centar u Varaždinu omogućio je studentima online učlanjenje i potpisivanje ugovora, u potpunosti obnovio stari studentski dom, a konstantno uvodi i novitete poput virtualnog asistenta „Domka”, kako bi studenti imali kvalitetno iskustvo studiranja u baroknom gradu.

Studentski centar u Varaždinu omogućio je studentima online učlanjenje i potpisivanje ugovora, u potpunosti obnovio stari studentski dom, a konstantno uvodi i novitete poput virtualnog asistenta „Domka”, kako bi studenti imali kvalitetno iskustvo studiranja u baroknom gradu.

Studentski centar u Varaždinu koristi ljetne mjesece za implementaciju noviteta kojima nastavlja kontinuitet podizanja kvalitete studentskog života u Varaždinu. Jedan od najzgodnijih svakako je varaždinski AI asistent Domko, koji je ove godine odgovarao studentima na pitanja o Natječaju za subvencionirani smještaj u studentskim domovima Studentskog centra u Varaždinu. Domko još uči, ali jako je vrijedan i sigurno će biti sve bolji asistent stanarima varaždinskih studentskih domova u njihovoj studentskoj svakodnevici.
 

Objavljeni privremeni rezultati Natječaja za smještaj


Na ovogodišnji Natječaj za subvencionirani smještaj u akademskoj godini 2024./25. prijavilo se 1458 studenata te je smještaj u studentskim domovima Studentskog centra u Varaždinu dobilo 811 studenata, koji će po objavi konačnih rezultata 22. kolovoza moći rezervirati svoje sobe, ovisno o ostvarenim bodovima i poretku na rang-listi.

Izravno pravo na subvencionirano stanovanje, odnosno popust na cijenu mogu ostvariti studenti temeljem kriterija izvrsnosti ili kriterija posebnog socijalnog statusa, što je regulirano Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na subvencionirani smještaj.

Još uvijek možete steći iskustvo i zaraditi preko ljeta radeći studentske poslove


Do početka rujna bit će završen potpuni energetski upgrade tzv. starog studentskog doma te će i u potkrovlju biti instalirano grijanje/hlađenje kroz dizalice topline. Postavljena je led rasvjeta u cijelom objektu. Osim toga, bojom su osvježeni hodnici, sve sobe u prizemlju, zajedničke postorije za učenje, kuhanje, sviranje, druženje, te su obnovljene neke kupaonice. Stari dom je svojom prilagodbom zelenom konceptu 21. stoljeća potvrdio svoj status studentskog doma A, koji zasluženo nosi čuvanjem riznice lijepih sjećanja studentica i studenata koji su živjeli u njemu proteklih dvadeset godina. Privremeni rezultati natječaja mogu se pogledati danas, na web-stranicama Studentskog centra u Varaždinu.
 

Student-servis dostupan svugdje – online


Student servis SC-a u Varaždinu početkom ljeta omogućio je studentima online učlanjenje i dobivanje elektroničke iskaznice, kao i elektroničko izdavanje i potpisivanje e-ugovora preko web-sučelja Web servis SCV za poslodavce i studente. Na taj način usluga student-servisa dostupna je svugdje i non-stop, a proces od ugovaranja posla do isplate odvija se online s potpisivanjem dokumenata mobitelom preko aplikacije Certilia mobileID. I poslodavac i student u web-servisu u svakom trenutku imaju ažurirani pregled svih e-ugovora, zarada i troškova.

FOTO: Studentski centar u Varaždinu, e-ugovor 

Tony Cetinski na Špancirfestu mlade nazvao „Z degeneracijom”, spominjao „Adama i Stevu”, vikao za „Za show spremni”



Preko Student servisa Studentskog centra u Varaždinu, s podružnicama u Čakovcu, Bjelovaru, Koprivnici i Križevcima, radi više od 5500 studenata, a u ljetnim mjesecima obavljaju najviše poslova u trgovini, ugostiteljstvu, hotelskim kućama i IT sektoru. Najveći interes studenata je za poslove u trgovinama u mjestu prebivališta ili mjesta u kojem studiraju, dok je nešto manji za rad u hotelima i ugostiteljstvu na Jadranu.
 

Oba hostela i restoran rade punom parom i preko ljeta


Ljetni tempo u varaždinskom SC-u je ubrzan i dinamičan zbog šušura hostelskih gostiju iz različitih krajeva svijeta u posjetu Varaždinu zbog kulturnih događanja poput festivala Špancirfest, sportskih i drugih turističkih događanja.

Usporedili smo troškove studiranja u nekoliko europskih metropola, evo gdje je trošak studija najviši


Djelatnici Studentskog centra u obama hostelima i u restoranu rade sve kako bi udovoljili različitim željama i potrebama svojih gostiju te se, bez obzira na živopisne ljetne susrete i događanja, vesele ponovnom dolasku svojih starih stanara studenata, a posebno friškim brucošima.
IZVOR: STUDENTSKI CENTAR U VARAŽDINU, PR
FOTO: STUDENTSKI CENTAR U VARAŽDINU, PR