LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska mobilnost

U tijeku su orijentacijski dani za strane studente na Sveučilištu u Dubrovniku

U Dubrovnik je stiglo 48 novih Erasmus studenata, 6 studenata u sklopu Double degree programa koji Sveučilište u Dubrovniku ima sa Sveučilište u Palermu, a iz zimskog semestra ostaje 15 studenata te je ukupan broj inozemnih studenata koji će studirati na Sveučilištu 69.

U Dubrovnik je stiglo 48 novih Erasmus studenata, 6 studenata u sklopu Double degree programa koji Sveučilište u Dubrovniku ima sa Sveučilište u Palermu, a iz zimskog semestra ostaje 15 studenata te je ukupan broj inozemnih studenata koji će studirati na Sveučilištu 69.

U ljetnom semestru akademske 2021./2022. godine na Sveučilištu u Dubrovniku studirat će 69 stranih studenata. Povodom njihova dolaska, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN), za strane studente organizirani su Orijentacijski dani, od 10. do 14. veljače 2022. Ovaj, ljetni semestar donosi porast broja inozemnih studenata na Sveučilištu u Dubrovniku te dulji popis zemalja iz kojih oni dolaze i u odnosu na pretpandemijsko razdoblje.

U Dubrovnik je stiglo 48 novih Erasmus studenata, 6 studenata u sklopu Double degree programa koji Sveučilište u Dubrovniku ima sa Sveučilište u Palermu, a iz zimskog semestra ostaje 15 studenata te je ukupan broj inozemnih studenata koji će studirati na Sveučilištu 69. Dolaze iz čak 16 zemalja; Poljske, Španjolske, Italije, Njemačke, Češke, Nizozemske, Austrije, Irske, Slovačke, Francuske, Slovenije, Kirgistana, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske i Rusije.

U službenom dijelu programa, na početku Orijentacijskih dana, dobrodošlicu su studentima poželjele djelatnice Službe za međunarodne odnose te prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica koja je u ime Sveučilišta poželjela novim studentima ugodan boravak u Dubrovniku i na Sveučilištu uz nova znanja, iskustva, poznanstva i prijateljstva te dobro zdravlje. Također, predsjednik Erasmus Student Networka Dubrovnik Božo Simović predstavio je ovu udrugu koja je stranim studentima na raspolaganju tijekom čitavog boravka u Dubrovniku. ESN je bio zadužen za organizaciju neformalnih aktivnosti Orijentacijskih dana koje uključuju razgled grada i okolice, druženja u prirodi, večernje zabave i izlet u Konavle.

Podsjetimo, u zimskom semestru ove akademske godine na Sveučilištu u Dubrovniku studirala su 53 strana studenta. Studenti su tada stigli iz 12 europskih zemalja: Italije, Njemačke, Austrije, Estonije, Španjolske, Francuske, Poljske, Češke, Slovačke, Crne Gore i Rumunjske. Visoke brojke inozemnih studenata u oba semestra rezultat su dobre suradnje s brojnim inozemnim visokim učilištima čiji se popis neprestano proširuje.

FOTO: PRESS