LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski hackathon

U tijeku prijave za AI BattleGround; najboljim studentima dodijelit će se 21 tisuća kuna

Do 22. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u 5. izdanju hackathona koji organizira BEST Zagreb, a koji će se održati online. Sve sudionike očekuju nagrade, a za prva tri mjesta osigurana je 21 tisuća kuna.

Do 22. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u 5. izdanju hackathona koji organizira BEST Zagreb, a koji će se održati online. Sve sudionike očekuju nagrade, a za prva tri mjesta osigurana je 21 tisuća kuna.

BEST Zagreb s partnerima petu godinu zaredom organizira hackathon u području umjetne inteligencije – AI BattleGround. Riječ je o najvećem natjecanju tog tipa koje studenti organiziraju za studente.

Ovo će se izdanje održati 4. i 5. prosinca. Za prva je tri mjesta osigurana ukupno 21 000 kuna, i to 12 000 za prvo, 6000 za drugo i 3000 za treće mjesto. Valja naglasiti i da će se nagraditi svi drugi sudionici.

Iz organizacije otkrivaju kako će se natjecanje odvijati:

– Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja kreirani botovi međusobno će se boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi.

Prethodnih godina studenti su se natjecali uživo u Zagrebu, u prostorijama Stabla znanja. Međutim, ove će godine to činiti online zbog epidemiološke situacije, odnosno mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

– Naša je želja okupiti timove iz različitih dijelova Hrvatske. Zato pozivamo studente da ispune pristupni list i iskušaju svoja znanja u programiranju! – poručuju iz Udruge.

Foto: BEST Zagreb


Sudjelovanje je besplatno, a prijave se vrše ispunjavanjem prijavnice na službenim stranicama natjecanja do 22. studenog 2020. 

– Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji. – dodaju organizatori.

AI BattleGround, podsjetimo, prvi je put organiziran 2015. godine.

– Od tada svake godina broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske, pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta. – navode iz BEST-a.

BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) djeluje na zagrebačkom sveučilištu posljednjih 20 godina. Ova organizacija, kažu njeni predstavnici, okuplja studente europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta na 93 lokacije unutar 34 europske zemlje. Okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina raznim projektima, natjecanjima i radionicama.

FOTO: BEST ZAGREB