LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inženjersko natjecanje

U tijeku prijave na studensko natjecanje EBEC, 20 europskih timova odlazi u Madrid

Do 28. veljače otvorene su prijave za sudjelovanje na europskom inženjerskom natjecanju European BEST Engineering Competition. Na lokalnoj razini održat će se 12. i 13. ožujka.

Do 28. veljače otvorene su prijave za sudjelovanje na europskom inženjerskom natjecanju European BEST Engineering Competition. Na lokalnoj razini održat će se 12. i 13. ožujka.

Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine organizira studentsko natjecanje pod nazivom European BEST Engineering Competition (EBEC). Riječ je o inženjerskom natjecanju koje se održava u 21 državi na području Europe kako bi se potaknulo studente da pokažu svoje vještine i kreativnost u dvjema kategorijama: Case Study i Team Design.

EBEC se održava na tri razine – lokalnoj, regionalnoj i finalnoj. Pobjednici lokalne razine nastavljaju natjecanje na jednoj od 15 regionalnih razina, a 20 najboljih timova u Europi svoje vještine mogu pokazati na finalnoj razini u Madridu. Ovogodišnja lokalna razina natjecanja ponovno će se održati u Zagrebu, i to 12. i 13. ožujka, a pobjednički timovi natjecat će se na regionalnoj razini u Ljubljani. – ističu iz BEST-a Zagreb.

Prethodnih godina natjecanje se održavalo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, ali se ove godine razvija i online varijanta, sukladno epidemiološkim mjerama koje propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite.

U kategoriji Case Study natjecatelji se bave problemom iz djelatnosti tvrtke (tehnologija ili menadžment) u ograničenom vremenskom periodu. Nakon proučavanja, prezentiraju načine i metode rada te zaključke i rješenja zadanog slučaja.

U kategoriji Team Design uporabom svojih znanja, vještina i kreativnosti od danih materijala konstruiraju rješenje zadanog problema. Drugim riječima, osmišljavaju funkcionalnu maketu koja samostalno izvršava unaprijed određenu radnju u zadanom vremenskom periodu.

– Tvrtke partneri osmišljavaju problem zajedno s BEST-ovim timom odgovornim za zadatak, no imaju i mogućnost zadati stvarni problem kojim se bave te osigurati željene materijale za ispunjavanje zadatka. Vanjskim suradnicima također se pruža mogućnost sudjelovanja u žiriju koji će odlučivati o pobjedničkom timu u svakoj kategoriji, koji će pristupiti regionalnoj razini. – pojašnjavaju organizatori.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 28. veljače. Vrše se ispunjavanjem prijavnice na službenim stranicama natjecanja.
FOTO: PINTEREST