LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska mobilnost

U tijeku natječaj za Erasmus+ studijski boravak za studente zadarskog Sveučilišta

Zainteresirani studenti, koji imaju težinski prosjek svih ocjena sa svih razina studija jednak ili iznad 3,500, mogu se prijaviti na Natječaj za studijski boravak u okviru Erasmus+ programa studentske razmjene do 23. ožujka.

Zainteresirani studenti, koji imaju težinski prosjek svih ocjena sa svih razina studija jednak ili iznad 3,500, mogu se prijaviti na Natječaj za studijski boravak u okviru Erasmus+ programa studentske razmjene do 23. ožujka.

Sveučilište u Zadru 22. veljače 2018. godine raspisalo je natječaj za studijski boravak u okviru Erasmus+ programa studentske razmjene. Odnosi se na zimski i ljetni semestar akademske godine 2018/2019, kao i na cijelu akademsku godinu 2018/2019.

Zainteresirani studenti, koji imaju težinski prosjek svih ocjena sa svih razina studija jednak ili iznad 3,500, prijavljuju se ispunjavanjem online prijavnice. Osim online prijavnice i motivacijskog pisma, zainteresirani studenti dužni su ostalu potrebnu dokumentaciju dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju na petom katu zgrade Rektorata ili ju poslati e-mailom na adresu erasmus@unizd.hr. Također, prijavnice se mogu poslati poštom na adresu Sveučilište u Zadru – Rektorat, Ured za međunarodnu suradnju (s naznakom: Za Erasmus+ natječaj), Mihovila Pavlinovića 1, 23 000 ZADAR.

Kriteriji za prijavu su sljedeći:

  • zadovoljavajuće znanje jezika mobilnosti (engleski i/ili strani jezik na kojem se održava nastava)
  • upisana najmanje druga godina preddiplomskog studija te ostvareno najmanje 60 ECTS bodova u vrijeme realizacije mobilnosti
  • student koji u trenutku prijave na Natječaj pohađa posljednju godinu preddiplomskog studija može se prijaviti na mobilnost isključivo u ljetnom semestru 
  • student se može prijaviti na različitu razinu studija od one na kojoj je upisan na matičnoj instituciji uz suglasnost matičnog odjela (Sporazum o studiranju)
  • studenti koji za vrijeme studijskog boravka namjeravaju vršiti istraživanje i/ili pisanje završnog/diplomskog rada dužni su priložiti prihvatno pismo tutora s institucije primateljice (tzv. Supervisor Acceptance Form for Erasmus+ Student).

Dodatni kriteriji za ostvarivanje studijskog boravka u okviru Erasmus+ su:

  • dostavljena kompletna dokumentacija uz ispravno popunjen online prijavni obrazac do 23. ožujka 2018.
  • težinski prosjek svih ocjena sa svih razina studija jednak ili iznad 3,500
  • motivacijsko pismo koje se podnosi online obrascem te mora sadržavati do 2500 znakova
  • aktivno sudjelovanje u aktivnostima sekcije studentske organizacije Erasmus Student Network-a ESN Zadar
  • prednost ostvaruju kandidati koji do sada nisu ostvarili Erasmus, Erasmus+ i Erasmus Mundus studijsku mobilnost
  • prednost imaju studenti preddiplomske i diplomske razine studija pred studentima doktorskih studija
  • dodatni kriterij za odabir kandidata može biti intervju.

Vezani dokumenti natječaja su sljedeći:

Natječaj za ostvarivanje Erasmus+ studijske mobilnosti traje do 23. ožujka 2018. godine, a studenti su izuzev online obrasca dužni dostaviti potrebnu dokumentaciju e-mailom ili poštom. Puni tekst Natječaja možete pročitati na linku gdje su navedeni kriteriji, rokovi i sva potrebna dokumentacija.

FOTO: FLICKR