LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu

U tijeku je natječaj za upis na doktorski studij Prevencijska znanost i studij invaliditeta

Ovaj doktorski program organiziran je kroz šest semestara, a nastava se održava petkom popodne, subotom te po potrebi nedjeljom, ovisno o semestru.

Ovaj doktorski program organiziran je kroz šest semestara, a nastava se održava petkom popodne, subotom te po potrebi nedjeljom, ovisno o semestru.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis studenata na doktorski studij Prevencijska znanost i studij invaliditeta za akademsku godinu 2024./2025. Taj doktorski program organiziran je kroz šest semestara, a nastava se održava petkom popodne, subotom te po potrebi nedjeljom, ovisno o semestru.

Polaznici završetkom studija dobivaju 180 položenih ECTS bodova, od toga 140 ECTS bodova ide za znanstveno-istraživačku nastavnu djelatnost, dok preostalih 40 ECTS bodova ide za organiziranu nastavnu djelatnost polaznicima po završetku studija pripada titula doktor/ica iz područja društvenih znanosti, polja edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, grana poremećaji u ponašanju ili inkluzivna edukacija i rehabilitacija, s kraticom dr. sc.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet objavio natječaj za upis u prvu godinu prijediplomskih studija


Poslijediplomski doktorski studij Prevencijska znanost i studij invaliditeta temelji se na suvremenim znanstvenim spoznajama promocije zdravlja, prevencije mentalnih i ponašajnih poremećaja, prevencije kriminaliteta i drugih rizičnih ponašanja djece i mladih te na multidisciplinarnom pristupu invaliditetu i promijenjenom poimanju invaliditeta. Riječ je o interdisciplinarnom studiju koji se temelji na društvenim znanostima, biomedicini i zdravstvu, humanističkim znanostima te posebno interdisciplinarnom znanstvenom području. Studij je postavljen kao interdisciplinarni, kao studij koji će izvoditi profesori iz različitih fakulteta sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, drugih sveučilišta, instituta i centara u zemlji i inozemstvu.

Pravo na prijavu imaju kandidati koji su završili diplomski sveučilišni studij na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, završili diplomski sveučilišni studij ili integrirani diplomski sveučilišni studij na drugim fakultetima u Republici Hrvatskoj ili koji su završili sveučilišni studij u inozemstvu uz predočenje dokaza o akademskom priznavanju inozemne diplome. Kandidati moraju imati prosjek ocjena vrlo dobar, aktivno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu te imati diplome iz znanstvenih područja društvenih, humanističkih znanosti, biomedicine i zdravstva te interdisciplinarnih područja znanosti i umjetnosti. Prijave se podnose na sljedećem online obrascu

Osmislite inovativno rješenje za poboljšanje aerodromskih usluga i osvojite vrijedne nagrade



Dostupno je ukupno dvadeset upisnih mjesta, s time da je deset mjesta rezervirano za modul Prevencijska znanost, a deset za modul Invaliditet. Visina školarine iznosi 3320 eura, koja se može uplatiti u dva obroka od 1660 eura. Prva se rata plaća prilikom upisa, a druga na početku narednog semestra. Rok za podnošenje prijava je do 20. rujna 2024. godine. Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.

Već je prava navala na subvencionirani smještaj u Rijeci, evo kada možete očekivati natječaj


Za dodatne informacije možete se obratiti e-mailom na adresu referada.poslijediplomski@erf.unizg.hr ili telefonom na broj 01 245 7558.
IZVOR: EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: GETTY IMAGES