LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preustroj Veleučilišta u Požegi

U suradnji s osječkim sveučilištem i Požega postaje sveučilišni grad

Osniva se Fakultet turizma i ruralnog razvoja, sa sjedištem u gradu Požegi, kao znanstveno-nastavna sastavnica Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Osniva se Fakultet turizma i ruralnog razvoja, sa sjedištem u gradu Požegi, kao znanstveno-nastavna sastavnica Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Veleučilište u Požegi broji više od 800 studenata iz cijele Hrvatske te se nastoji što više povezati sa Sveučilištem u Osijeku, piše požega.eu.

U svjetlu toga, Grad Požega uručivanjem pisma potpore podržao je razvoj visokog obrazovanja u gradu Požegi te dao podršku preustroju Veleučilišta u Požegi u Fakultet turizma i ruralnog razvoja, sa sjedištem u gradu Požegi, kao znanstveno-nastavne sastavnice Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku.

– Drago mi je istaknuti jednu uspješnu dugogodišnju suradnju između Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta u Požegi koja je rezultirala time da je Veleučilište u Požegi, kroz reakreditaciju međunarodnog povjerenstva, ocijenjeno kao najbolje veleučilište u Republici Hrvatskoj. Postupak koji traje već gotovo godinu dana sada polako privodimo kraju. Počelo je tako da je dekan Veleučilišta u Požegi u ime Veleučilišta izrazio namjeru da Veleučilište preraste u sveučilišnu sastavnicu. Novi fakultet bi time postao neovisna i punopravna sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. To znači da fakultet u Požegi ima i dalje sve ono što kao sastavnica Sveučilišta uprihoduje na tržištu ili kroz školarine. Druga velika stvar je da svi studiji koji se trenutno odvijaju dobivaju sveučilišnu razinu, što sa sobom povlači i drugačije kriterije u nastavi. Dugoročno gledano, to je velika stvar za Požegu koja postaje sveučilišni grad – rekao je rektor Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc Vlado Guberac.

Podršku osnivanja Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u okviru Sveučilišta J.J. Strossmayera sa sjedištem u Požegi podržao je i gradonačelnik Požege. 

– Kako bi Požegu ponovno svrstali u red sveučilišnih gradova i nastavili tradiciju Academie Posegana, podržavamo osnivanje Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u okviru Sveučilišta J. J. Strossmayera sa sjedištem u Požegi. Na taj će način Veleučilište u Požegi nastaviti doprinositi jačanju poduzetničkog regionalnog sektora, kao i poduzetništva diljem Republike Hrvatske, pružajući primjerenu razinu znanja i vještina koje osposobljavaju studente kako za rad tako i za daljnje obrazovanje – rekao je gradonačelnik Glavić tom prigodom.

Podsjetimo, Veleučilište u Požegi utemeljeno je Odlukom Vlade Republike Hrvatske 21. svibnja 1998. godine kao javna visokoškolska ustanova. Misija je Veleučilišta u Požegi, kroz ustrojavanje i izvođenje stručnih studija, pružiti primjerenu razinu znanja i vještina studentima te ih na taj način osposobiti za neposredno uključivanje u radni proces.

FOTO: UNSPLASH