LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

U spomen Dragutinu Tadijanoviću nagrađen Goran Gatalica, stipendirane Tena Andrić i Barbara Tolić

Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti nagradila je knjigu pjesama „Kozmolom“, a iz Tadijine zaklade nagrađene su i najbolje studentice književnosti iz Brodsko-posavske županije.

Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti nagradila je knjigu pjesama „Kozmolom“, a iz Tadijine zaklade nagrađene su i najbolje studentice književnosti iz Brodsko-posavske županije.

Svečanost dodjele Nagrade Dragutin Tadijanović održana je prošlog petka, 3. studenog u njegovu Spomen-domu u Slavonskom Brodu u sklopu tradicionalne manifestacije Sjećanje na Dragutina Tadijanovića. Organizirala se povodom 112. rođendana ovog istaknutog hrvatskog pjesnika.

Nagradu je primio pjesnik Goran Gatalica za knjigu pjesama Kozmolom. Inače, ovoj je zbirci već pripala književna nagrada Kvirin na 21. Kvirinovim poetskim susretima u Sisku. Stručni odbor za dodjelu u sastavu: Damir Matanović, Dubravko Jelčić, Vinko Brešić, Zvonimir Mrkonjić i Miroslav Bjelobrk, ocijenio ju je rijetkom po lirskoj senzibilnosti, traganju za univerzalnim tajnama te zbog iznimne pjesničke oblikotvornosti.

Foto: Studentski.hr

Godišnje stipendije iz Tadijine zaklade namijenjene najboljim studentima književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije u iznosu od 5 000 kuna dobile su djevojke iz Slavonskog Broda – Tena Andrić i Barbara Tolić, čija izvrsnost na studiju ne jenjava unatoč brojnim obvezama koje ima kao zamjenica glavne urednice na portalu Studentski.hr.

Nagradu dodjeljuje Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nju i stipendije uručio je predsjednik Upravnog odbora, akademik Velimir Neidhardt. Dodjeli su prisustvovali ravnateljica Zaklade Marina Štancl te akademik Dubravko Jelčić.

FOTO: GORAN GATALICA