LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

U Splitu uvedena autobusna linija namijenjena samo studentima

Posebna pogodnost je što se ova usluga može koristiti isključivo uz predočenje studentske iskaznice (iksice) ili pokazne karte, što znači da je namijenjena isključivo studentima.

Posebna pogodnost je što se ova usluga može koristiti isključivo uz predočenje studentske iskaznice (iksice) ili pokazne karte, što znači da je namijenjena isključivo studentima.

Studenti Sveučilišta u Splitu i ove godine imaju priliku koristiti posebnu autobusnu liniju koja povezuje ključne točke sveučilišnog kampusa i grada. Na prijedlog Studentskog zbora, uz podršku rektora prof. dr. sc. Dragana Ljutića, direktna studentska linija ponovno je uvedena s početkom od 1. listopada 2024. godine.

Autobusna linija prometuje na relaciji Spinut – Kampus (ulica Matice Hrvatske) i obratno, osiguravajući studentima lakšu i bržu povezanost između ovih dviju lokacija. Ruta uključuje zaustavljanje na ključnim prometnicama, a posebna pogodnost je što se ta usluga može koristiti isključivo uz predočenje studentske iskaznice (iksice) ili pokazne karte, što znači da je namijenjena isključivo studentima.

Uspjeh studentske inicijative: dodatni rokovi na gotovo svim sastavnicama splitskog sveučilišta



Ta linija olakšava studentski prijevoz između različitih dijelova grada te omogućuje studentima brži i jednostavniji dolazak do kampusa i drugih sveučilišnih objekata. Polazna točka linije sa Spinuta kreće preko Matoševe, Domovinskog rata, Vukovarske, Brune Bušića te stiže na Matice Hrvatske ispod nadvožnjaka kod Kampusa. Povratna trasa iz Kampusa vodi preko Velebitske, Solinske, Domovinskog rata, Kopilice, Hrvatske mornarice, sve do Spinuta. Polasci autobusa mogu se pronaći u objavi ispod.

Kako je život nastao u svemiru? Na PMF-u u Splitu saznajte tajne Velikog praska i porijekla života



 

Splitsko-dalmatinska županija objavila privremene rezultate za Erasmus+ naknade putnih troškova


IZVOR: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U SPLITU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA