LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SMART CITY CHALLENGE

U Splitu se održava hackathon gdje mladi razvijaju tehnološka rješenja za poboljšanje života u gradu

Šesto izdanje hackathona Smart City Challenge u fokusu ima razvoj tehnoloških rješenja temeljenih na IoT i pametnim tehnologijama koja imaju primjenu u lokalnoj zajednici.

Šesto izdanje hackathona Smart City Challenge u fokusu ima razvoj tehnoloških rješenja temeljenih na IoT i pametnim tehnologijama koja imaju primjenu u lokalnoj zajednici.

Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu organizira šesto izdanje hackathona Smart City Challenge u čijem je fokusu razvoj tehnoloških rješenja temeljenih na IoT i pametnim tehnologijama koji imaju primjenu u lokalnoj zajednici. Hackathon će se održati 3. i 4. prosinca 2022. godine u SPINIT Inkubatoru u Splitu.

Smart City Challenge hackathon organizra se u sklopu projekta Smart Youth financiranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije te predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove. Dakle, prijaviti se mogu svi, neovisno o obrazovanju i profesiji.

 

Cilj razvoja tehnoloških rješenja jest njihova primjena za unaprijeđenje kvalitete života u lokalnoj zajednici kroz različite sektore (obrazovanje, zdravstvo, stanovanje, okoliš, proizvodnja, turizam, …). Sudionici će imati 24h za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.  Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati. Program natjecanja je dostupan na poveznici.

 

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz Studentski poduzetnički inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i napredovanje kroz podršku partnera uključenih u projekt.

 

Prijave traju do 27. studenog 2022., a prijave se vrše preko poveznice. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA