LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROSINAC PO MJERI MLADIH

U Splitu pregršt aktivnosti za mlade, a radionica pletenja je apsolutni hit

U prosincu mladi mogu uživati u bogatom programu, a sudjelovanje u aktivnostima je potpuno besplatno.

U prosincu mladi mogu uživati u bogatom programu, a sudjelovanje u aktivnostima je potpuno besplatno.

Mladi traže načine za korištenje slobodnog vremena, a u Splitu se iz mjeseca u mjesec, zahvaljući Klubu Zona, mladima nudi široki dijapazon aktivnosti u kojima svatko može pronaći nešto za sebe. Tako će se u prosincu će na Šperun dolaziti zbog blagdanskog šušura, ali i programa Kluba Zona. U pripremi su nova tematska druženja, humanitarna izložbu, informativno događanje, edukacije i druge prilike za besplatno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.
Petkom i ponedjeljkom od 18 sati u Klubu Zona održavat će popularna Radionica pletenja. Polaznice i polaznici će se uz osiguran materijal i kroz praktični rad upoznati s vunom kao materijalom, priborom i osnovama pletenja. Ovisno o svojim preferencijama i vještinama izradit će šal, kapu ili rukavice. Sudjelovanje je besplatno, prvi dan radionice je 2. prosinca, a obavezna rezervacija mjesta moguća je putem prijavnice dostupne na klubzona.net, kazao je Goran Biličić iz Info zone.

Nastavljaju se događanja koja se kontinuirano održavaju u Klubu Zona. Tako se Biciklopopravljaonica održava prvim ponedjeljkom u mjesecu, Sajam razmjene korištenih predmeta prvim utorkom u mjesecu, Grupa uzajamne podrške prve tri srijede u mjesecu, ciklus kratkih eko filmova prvim četvrtkom u mjesecu, a Kava sa Savjetom mladih četvrtim četvrtkom u mjesecu.

Prije kratke zimske pauze, petkom se nastavljaju održavati Kreativni petci, a subotom Večeri modernih društvenih igara. Prve tri subote u prosincu, od 18 do 20 sati, održat će se prva subotnja Šahovska popodneva u aktualnoj sezoni, a 10. prosinca odigrat će se i nagradni turnir na kojem je sudjelovanje besplatno uz rezervaciju mjesta na kubzona.net. Posebno, humanitarno izdanje izložbe u ciklusu Mladi izlažu otvorit će se u utorak, 20. prosinca, u 19 sati, uz glazbeni program na šperunskom trgu. 
Teme posljednje dvije ovogodišnje radionice Građanskog inkubatora, 3. i 10. prosinca, bit će diskriminacija i korupcija. Također, u četvrtak, 15. prosinca, od 18 sati u Klubu Zona održat će se Živa knjižnica koja će pružiti priliku za razgovor s mladima koji imaju iskustvo studiranja, stažiranja, edukacije i volontiranja u Europi kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Bit će to jedinstvena prilika za informiranje o iznimno dostupnim mogućnostima mobilnosti za mlade. Sudjelovanje na sva tri događanja je besplatno, ali dolazak je potrebno najaviti putem prijavnice dostupne na klubzona.net, dodao je Goran Biličić.
KLUB ZONA U PROSINCU
 
Zavrti film u glavi - ciklus kratkih eko filmova / prvim četvrtkom u mjesecu / 19:00
Radionica pletenja / petkom i ponedjeljkom, od 2.12. / 18:00
Kreativni petak / petkom / 18:00
Građanski inkubator / subote, 3. i 10.12. / 11:00
Šahovsko popodne / subote, 3. i 17.12. / 18:00 - 20:00
Večeri modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subotom, do 17.12. / 20:00 - 00:00
Biciklopopravljaonica / prvim ponedjeljkom u mjesecu / 17:00
Sajam razmjene korištenih predmeta / utorak, 6.12. / 18:00 - 20:00 
Grupa uzajamne podrške / prve tri srijede u mjesecu / 19:00
Šahovsko popodne: Turnir / subota, 10.12. / 18:00
Živa knjižnica: Studij, staž, edukacija i volontiranje u Europi / četvrtak, 15.12. / 18:00
Mladi izlažu: Humanitarno izdanje / utorak, 20.12. / 19:00
Kava sa Savjetom mladih: Slobodna tema / četvrtak, 22.12. / 18:00
FOTO: KLUB ZONA, PRESS