LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slikarstvo i mogućnosti slike: generacija 2023.

U Splitu otvorena izložba diplomskih radova studenata Umjetničke akademije

Izložba će biti otvorena za javnost do 30. svibnja 2024. godine, u Sveučilišnoj galeriji u Splitu.

Izložba će biti otvorena za javnost do 30. svibnja 2024. godine, u Sveučilišnoj galeriji u Splitu.

U Sveučilišnoj galeriji u Splitu, 16. svibnja 2024. godine, otvorena je izložba Slikarstvo i mogućnosti slike: generacija 2023., koja predstavlja diplomske radove studenata Slikarskog odsjeka Umjetničke akademije u Splitu. Izložba obuhvaća radove Marije Bebić, Mihaela Frančića, Mije Hržić-Vulić, Anne Perlain, Marije-Ane Rnjak i Krstijana Vrdoljaka, koji su diplomirali u 2023. godini.

Docentica umjetnosti Neli Ružić zahvalila je autorima, mentorima i asistentima na njihovom trudu i doprinosu. Božo Kesić, u svom obraćanju, naglasio je kako naziv izložbe Slikarstvo i mogućnosti slike odražava produkciju diplomskih radova profesora koji su već poznati javnosti. Umjetnici Odsjeka za slikarstvo ne izražavaju se samo u konvencionalnom slikarskom mediju nego istražuju i različite oblike medija, promišljajući odnos između teme i medija.
 

„Na izložbi su prikazani radovi koji uključuju konvencionalno štafelajno slikarstvo, prostorne instalacija i digitalne slike, što pokazuje raznolikost pristupa i visok kreativni potencijal mladih umjetnika. Ohrabrujuća je činjenica da svake godine Odsjek za slikarstvo ima snage proizvesti radove na zavidnoj kvalitativnoj razini te čestitam autorima ove izložbe na njihovim radovima i želim im uspjeh u daljnjem radu.”  kazao je Božo Kesić.

Istaknuo je i kako izložba ukazuje na visoku kvalitetu radova te je naglasio važnost mentorskog rada, posebno spomenuvši izv. prof. dr. sc. Blaženku Pericu, koja već dugi niz godina uspješno vodi teorijski dio nastave. Postav izložbe realizirali su diplomanti u suradnji s mentorima Neli Ružić, Viktorom Popovićem i Vedranom Perkovom te asistentima Anitom Miloš Tomaić, Marijetom Vulić i Josipom Šurlinom.

Izložba je realizirana uz podršku Grada Splita i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te će biti otvorena za javnost do 30. svibnja 2024. godine.

Talenti riječkih studenata na djelu, njihova izložba „Mirluh atmosfere” osvojila prvo mjesto



 
IZVOR: SVEUČILIŠTE U SPLITU
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU